2024.07.12, Péntek
Megújult a máltai szeretetszolgálat dél-dunántúli régiós központja Pécsen
MTI Fotó: Sóki Tamás - Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) alapító elnöke beszédet mond az MMSZ megújult Dél-Dunántúli Régióközpontjának átadásán Pécsen 2019. október 3-án.

Megújult a máltai szeretetszolgálat dél-dunántúli régiós központja Pécsen

MTI

2019.10.03. 20:00

Befejeződött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) dél-dunántúli régiós központjának 300 millió forintból megvalósuló, hét éven át tartó felújítása Pécsen.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a csütörtöki ünnepélyes átadón emlékeztetett, a magyar kormány közel tíz esztendeje döntött úgy, hogy karitatív szervezet munkájának összefogásában segítséget nyújt és kiemelt támogatásukról gondoskodik. A kabinet célja az volt, jelezte, hogy a segítségre szoruló emberek szervezettebb keretek között és gyorsabban kapjanak segítséget szerte az országban.     

Felidézte: az Európai Unióban példa nélkül álló módon hat nagy és három kisebb karitatív szervezet számára 4,5 milliárd forintnyi pályázati támogatást biztosított a kormányzat az elmúlt években. Ezzel egyrészt a szervezetek infrastrukturális fejlődését szerették volna segíteni, egyben lehetőséget kívántak biztosítani új raktárépületek építésére, új, az elesett emberek segítését szolgáló eszközök, felszerelések beszerzésére - hangzott el.

 

MTI Fotó: Sóki Tamás - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) megújult Dél-Dunántúli Régióközpontja Pécsen az átadás napján, 2019. október 3-án.

 

AktuálisPécsBaranya megyerégiós központMagyar Máltai Szeretetszolgálatfelújítás