2024.03.19, Kedd
Baranyában is segítik önkéntesek az idősek ellátását
pixabay - illusztráció

Baranyában is segítik önkéntesek az idősek ellátását

MTI

2020.03.30. 20:00

Az ország több településén önkéntesek is segítik az önkormányzati dolgozókat az idősek ellátásában, az egészségügyi dolgozók pedig egyre több helyen ingyen vehetik igénybe a tömegközlekedést.

A baranyai megyeszékhely önkormányzata hétfőn elfogadta Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselő az egészségügyi dolgozók térítésmentes helyi közlekedésével kapcsolatos javaslatát: Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület) polgármester kiadta a szükséges utasításokat ahhoz, hogy keddtől a veszélyhelyzet visszavonását követő tizenötödik napig Pécsen ingyenesen vehessék igénybe a közösségi közlekedést - írták. Hozzátették: elkezdték az egyeztetést az egészségügyi dolgozók ingyenes parkolásáról, és folynak az egyeztetések a különböző klinikai telephelyek között járó, célzott és ingyenes helyi buszjáratokat bevezetéséről is.

Mohácson az évről évre busóálarcot és bundát öltő emberek csaknem 1800 fős közösségének tagjai közül is sokan vállalnak önkéntes munkát a veszélyhelyzet idején - tájékoztatott a Duna-parti település önkormányzata. A busójárás egyik főszervezőjének kezdeményezésére a népszokás maskarásai most az idősek, a járvány miatt otthonukban maradók ellátásában segítenek, "civilben".

AktuálisBaranya megyeönkéntességidősek ellátása