2024.07.27, Szombat
Nyaralás közelben, biztonságban: Baranya is számos csodával vár
Fotónkon az új szaporcai turistaház belső tere látható

Nyaralás közelben, biztonságban: Baranya is számos csodával vár

pecsert.hu

2020.06.10. 09:10

Itt a nyár, lassan befejeződik a tanév is, sok család gondolkodik azon, el lehet-e menni nyaralni. Nem muszáj azonban feltétlenül távoli, külföldi nyaraláson gondolkodni, felsorolunk pár érvet, miért érdemes a közelben, Baranyában kikapcsolódni.

A koronavírus-járvány sok mindent alaposan megváltoztatott, ez a helyzet természetesen kihat a nyaralási szokásainkra is. Amíg korábban sokan keresték fel a tengeri nyaralóhelyeket, most ez nem olyan egyszerű: van, ahonnan visszaérkezve karantén vár ránk, vagy éppen a légijáratok váltak bizonytalanná.

De feltétlenül muszáj távoli tájakra utazni? Szűkebb pátriánk, Baranya, a Dél-Dunántúl is számos csodát rejteget, sokat még nem is ismerünk. Jó pár érv szól amellett, hogy inkább maradjunk a közelben!

  • Ha Magyarországon nyaralunk, azzal a járvány miatt nehéz helyzetbe került hazai turisztikai vállalkozásokat támogatjuk.
  • Védjük a környezetünket, hiszen a hosszas utazással nagyobb szennyezést generálunk.
  • Biztonságos környezetben tudhatjuk családunkat, hiszen nem feledkezhetünk meg róla, a koronavírus nem tűnt el a Földről.
  • Jóval kisebb költséggel számolhatunk, számos családnál ez is fontos szempont jelenleg.

Lehetőség pedig van bőven, és még nem is kell feltétlenül szállodafoglalásban gondolkodnunk. Egy kulcsosház, turistaház is remek kikapcsolódási pont lehet, a közelben lehet túrázni, a gyerekkel felkeresni egy-egy strandot.

A napokban egyébként a Baranya megyei Szaporcán Nagy István agrárminiszter Hoppál Péter és Nagy Csaba országgyűlési képviselők jelenlétében adott át egy vadonatúj, 50 férőhelyes turistaházat, amely 420 millió forintos kormányzati támogatással készült el.

A miniszter az átadón úgy fogalmazott: eljött a felelősségteljes kikapcsolódás ideje.

Ezt segítik a nemzeti parki igazgatóságok, amelyek a zsúfolt célpontok helyett a ritkán látogatott helyszínekre is felhívják a figyelmet, és ott kínálnak biztonságos kikapcsolódási lehetőségeket, szolgáltatásokat.

Forrás: pecsert.hu

AktuálisBaranya megyenyárkikapcsolódásturizmus