2024.05.24, Péntek

nyár

Nyaralás közelben, biztonságban: Baranya is számos csodával vár

2020.06.10

Aktuális

Itt a nyár, lassan befejeződik a tanév is, sok család gondolkodik azon, el lehet-e menni nyaralni. Nem muszáj azonban feltétlenül távoli, külföldi nyaraláson gondolkodni, felsorolunk pár érvet, miért érdemes a közelben, Baranyában kikapcsolódni.

Veszélyes lehet a túlzott energiaital fogyasztás?

2019.08.05

Aktuális

Egyre népszerűbbek, főleg nyáron, a fesztiválszezonban az energiaitalok.

ORFK: a véradás a nyári hónapokban különösen fontos

2019.06.14

Aktuális

A véradás különösen fontos a nyári hónapokban, hiszen a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek harmada a nyári időszakban történik, ám az ellátást nehezíti, hogy a nyaralások idején nehezebb véradókat toborozni - figyelmeztetett az ORFK a véradók világnapja alkalmából kiadott közleményében pénteken.

Már lehet jelentkezni a nyári erdei vándortáborokba

2019.01.30

Aktuális

Felső tagozatosok és középiskolások, illetve tanáraik jelentkezését várják a nyári erdei vándortáborokba - közölte az Országos Erdészeti Egyesület vándortáborának programfelelőse az M1 aktuális csatornán szerdán.

Ma véget ér a vakáció, hétfőn kezdődik az iskola

2018.09.02

Ma véget ér a közel két és fél hónapos nyári vakáció, hétfőn megkezdődik a 2018/2019-es tanév csaknem másfél millió általános és középiskolás

Sikeres Baranya megyében a nyári diákmunka program

2018.07.25

A Kormány 2018-ban is meghirdette a nyári diákmunka programot mintegy 3 milliárd forint támogatással. Ennek keretében a 16-25 év közötti diákok kaphatnak munkalehetőséget, elősegítve a korai munkatapasztalat megszerzése mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is.

Varga Mihály: már több mint 20 ezren vesznek részt a nyári diákmunka programban

2018.07.19

Már több mint 20 ezren vesznek részt a Pénzügyminisztérium által meghirdetett nyári diákmunka programban, akiknek a száma augusztus végére meghaladhatja a 30 ezret is - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek csütörtökön.

Tíz százalékkal bővülhet idén a nyári játékpiac

2018.06.23

Gazdaság

Nyáron 10 százalékkal 6,5 milliárd forintra bővülhet a játékok forgalma, az átlagos kosárérték szintén 10 százalékkal lehet magasabb a tavalyinál - derül ki a Játéksziget bolthálózat tulajdonosa, a Formatex, illetve a Regio Játékkereskedelmi Kft. felméréseiből.

Koronavírus - Uniós járványügyi központ: Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a vírus

2020.03.25

Aktuális

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a SARS-Cov2 új koronavírus - olvasható az Európai Unió járványügyi és betegségmegelőzési központja szerdán kiadott jelentésében.

Háromszázezer diák vállal munkát évente az országban

2019.06.26

Aktuális

Mintegy 300 ezer diák vállal munkát egy év alatt az országban - mondta Majzik Nándor, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Diákész) főtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A vakáció veszélyeire figyelmezet a rendőrség

2019.06.13

Aktuális

A gyerekekre leselkedő nyári veszélyekre hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön a fővárosi állatkertben, a zebrák kifutójánál.

A tavalyinál kevesebb kárt okoztak az idei nyári viharok - Pécsről és környékéről viszont több bejelentés érkezett

2018.09.05

A tavalyihoz képest idén kevesebb kárt okozott a nyári viharszezon, bár a szeptember eleji esőzések még sokat ronthatnak az eddigi mérlegen - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden az MTI-vel.

Véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt

2018.08.26

A kiegyensúlyozott nyári vérellátás érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt véradásra hív mindenkit, aki egészségesnek érzi magát.

Soha, semmilyen körülmények között ne hagyjon gyereket a forró kocsiban!

2018.07.23

Aktuális

Tegnap délután szinte egy időben érkezett két bejelentés, miszerint a Pécs Pláza közelében egy kisgyermeket, a Makay úti Tesco parkolóban egy kutyát hagytak bezárva egy személyautóban. A tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonosok kinyitották mindkét autó ajtaját, de ezek az esetek rávilágítanak arra, hogy emlékeztetni kell a lakosságot, hogy soha ne hozzanak könnyelmű döntéseket.

Nyáron is figyelni kell a változatos táplálkozásra

2018.07.07

Aktuális

Nyáron is figyelni kell a változatos táplálkozásra, érdemes ezt figyelembe venni a folyadékoknál is, más-más ásványvizet inni, néha csapvízzel oltani a szomjat - mondta Abonyi Orsolya dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

A munkajogász írásos szerződést javasol a diákoknak

2018.06.09

A legfontosabb a nyári diákmunkák kapcsán, hogy legyen írásos munkaszerződés - mondta Czuglerné Iványi Judit munkajogász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.