2020.07.09, Csütörtök

nyár

Veszélyes lehet a túlzott energiaital fogyasztás?

2019.08.05

Aktuális

Egyre népszerűbbek, főleg nyáron, a fesztiválszezonban az energiaitalok.

ORFK: a véradás a nyári hónapokban különösen fontos

2019.06.14

Aktuális

A véradás különösen fontos a nyári hónapokban, hiszen a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek harmada a nyári időszakban történik, ám az ellátást nehezíti, hogy a nyaralások idején nehezebb véradókat toborozni - figyelmeztetett az ORFK a véradók világnapja alkalmából kiadott közleményében pénteken.

Már lehet jelentkezni a nyári erdei vándortáborokba

2019.01.30

Aktuális

Felső tagozatosok és középiskolások, illetve tanáraik jelentkezését várják a nyári erdei vándortáborokba - közölte az Országos Erdészeti Egyesület vándortáborának programfelelőse az M1 aktuális csatornán szerdán.

Ma véget ér a vakáció, hétfőn kezdődik az iskola

2018.09.02

Ma véget ér a közel két és fél hónapos nyári vakáció, hétfőn megkezdődik a 2018/2019-es tanév csaknem másfél millió általános és középiskolás

Sikeres Baranya megyében a nyári diákmunka program

2018.07.25

A Kormány 2018-ban is meghirdette a nyári diákmunka programot mintegy 3 milliárd forint támogatással. Ennek keretében a 16-25 év közötti diákok kaphatnak munkalehetőséget, elősegítve a korai munkatapasztalat megszerzése mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is.

Varga Mihály: már több mint 20 ezren vesznek részt a nyári diákmunka programban

2018.07.19

Már több mint 20 ezren vesznek részt a Pénzügyminisztérium által meghirdetett nyári diákmunka programban, akiknek a száma augusztus végére meghaladhatja a 30 ezret is - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek csütörtökön.

Tíz százalékkal bővülhet idén a nyári játékpiac

2018.06.23

Gazdaság

Nyáron 10 százalékkal 6,5 milliárd forintra bővülhet a játékok forgalma, az átlagos kosárérték szintén 10 százalékkal lehet magasabb a tavalyinál - derül ki a Játéksziget bolthálózat tulajdonosa, a Formatex, illetve a Regio Játékkereskedelmi Kft. felméréseiből.

Háromszázezer diák vállal munkát évente az országban

2019.06.26

Aktuális

Mintegy 300 ezer diák vállal munkát egy év alatt az országban - mondta Majzik Nándor, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Diákész) főtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A vakáció veszélyeire figyelmezet a rendőrség

2019.06.13

Aktuális

A gyerekekre leselkedő nyári veszélyekre hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön a fővárosi állatkertben, a zebrák kifutójánál.

A tavalyinál kevesebb kárt okoztak az idei nyári viharok - Pécsről és környékéről viszont több bejelentés érkezett

2018.09.05

A tavalyihoz képest idén kevesebb kárt okozott a nyári viharszezon, bár a szeptember eleji esőzések még sokat ronthatnak az eddigi mérlegen - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden az MTI-vel.

Véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt

2018.08.26

A kiegyensúlyozott nyári vérellátás érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt véradásra hív mindenkit, aki egészségesnek érzi magát.

Soha, semmilyen körülmények között ne hagyjon gyereket a forró kocsiban!

2018.07.23

Aktuális

Tegnap délután szinte egy időben érkezett két bejelentés, miszerint a Pécs Pláza közelében egy kisgyermeket, a Makay úti Tesco parkolóban egy kutyát hagytak bezárva egy személyautóban. A tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonosok kinyitották mindkét autó ajtaját, de ezek az esetek rávilágítanak arra, hogy emlékeztetni kell a lakosságot, hogy soha ne hozzanak könnyelmű döntéseket.

Nyáron is figyelni kell a változatos táplálkozásra

2018.07.07

Aktuális

Nyáron is figyelni kell a változatos táplálkozásra, érdemes ezt figyelembe venni a folyadékoknál is, más-más ásványvizet inni, néha csapvízzel oltani a szomjat - mondta Abonyi Orsolya dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

A munkajogász írásos szerződést javasol a diákoknak

2018.06.09

A legfontosabb a nyári diákmunkák kapcsán, hogy legyen írásos munkaszerződés - mondta Czuglerné Iványi Judit munkajogász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.