2024.03.05, Kedd
Sikeres volt Baranyában az autóbuszos szűrőprogram
kormanyhivatal.hu

Sikeres volt Baranyában az autóbuszos szűrőprogram

Baranya Megyei Kormányhivatal

2020.08.10. 14:30

Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Baranya Megyei Kormányhivatal közös szervezésében ingyenes egészségügyi szűréseken vehetett részt a lakosság Drávaiványi és Piskó településeken.

A Nemzeti Népegészségügyi Stratégia célja az egészségtudatosság erősítése és a megelőzés népszerűsítése. Ennek egyik kiemelt országos programja a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” kampány, amely a kis lélekszámú és a közlekedési adottságok miatt elszigetelt településeken teszi könnyen és gyorsan elérhetővé a vizsgálatokat.

Az érdeklődők a szűrőbuszokon hozzáértő egészségügyi szakemberekkel és széleskörű vizsgálatokkal találkozhattak. Az általános állapotfelmérés mellett nőgyógyászati, bőrgyógyászati, belgyógyászati, kardiológiai szűrések zajlottak, de lehetőség volt vastagbélszűrésre is a mintavételi egységcsomagok átvételével. Drávaiványiból, Piskóról és a környező településekről több százan vettek részt a programban.

A szervezésben részt vevő Baranya Megyei Kormányhivatal a kormányablakbusz nyújtotta ügyintézésekkel, míg a Máltai szeretetszolgálat a gyermekek szemészeti szűrővizsgálatával segítette a falvakban élőket.

AktuálisBaranya megyeBaranya Megyei Kormányhivatalszűrővizsgálat