2024.04.30, Kedd
Támogatással segítik a vállalkozóvá válást
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Támogatással segítik a vállalkozóvá válást

Forrás: Baranya Vármegyei Kormányhivatal

2024.04.13. 10:07

A Baranya Vármegyei Kormányhivatal ismét meghirdeti vállalkozóvá válást támogató munkaerőpiaci programját. A jelentkezéseket 2024. április 26-ig várják.

A vállalkozó válási támogatásban azok a 30. életévüket betöltött álláskeresők részesülhetnek, akik a támogatási kérelem benyújtásakor legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak, az állami foglalkoztatási szerv által nyújtott egy hónapos szolgáltatás keretében nyújtott vállalkozási kompetenciák elsajátítására irányuló képzést sikeresen elvégzik és üzleti terv készítésével bemutatják az indítani kívánt vállalkozás hatékonyságát, működésének részleteit.
 

Fotó: Illusztráció, unsplash.com


Segítenek a kezdőlépéseknél

Az egy hónapos szolgáltatást sikeresen elvégző résztvevők ezután kérelmet nyújthatnak be a 3 millió forintos tőkejuttatás támogatás igénybevételére és a hat havi kötelező legkisebb minimálbér összegéig terjedő vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra. A két támogatás csak együtt nyújtható.

Jelentkezni a kapcsolódó anyagok közül letölthető jelentkezési lap kitöltésével, aláírásával és beküldésével lehet 2024. április 26-ig.

A programmal kapcsolatban további tájékoztatás kérhető a Baranya Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályán.

AktuálisBaranya megyevállalkozásvállalkozói támogatásálláskeresők