2024.06.15, Szombat

38 milliárd forint jut a baranyai fejlesztésekre

mti

2017.06.13. 15:49

Ebből az összegből ipari parkokat fejlesztenek, valamint a turizmus fejlesztésére, utak és önkormányzati tulajdonú épületek felújítására, a foglalkoztatás növelésére és felzárkóztatásra is jut forrás.

38 milliárd forint áll rendelkezésre a megye településeinek fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a keddi sajtótájékoztatón elmondta: Baranya 38 milliárd, Pécs mintegy 33 milliárd forintot fordíthat fejlesztésekre. A megyei fejlesztési keret jelentős részére már születtek pályázati döntések: első körben 50 település kezdheti meg beruházásait, és a tervek szerint a nyár végégig a teljes 38 milliárd forintról megszületnek a támogatói döntések.

Az összegből egyebek közt ipari parkokat fejlesztenek, valamint a turizmus fejlesztésére, utak és önkormányzati tulajdonú épületek felújítására, a foglalkoztatás növelésére és felzárkóztatásra is jut forrás - részletezte az államtitkár. 

A TOP-os fejlesztések hatására a megye versenyképessége számottevően növekedhet, így az egy élhető, a vállalkozásoknak jó működési teret biztosító terület lehet a jövőben - mondta Rákossy Balázs.

Az államtitkár kiért arra, hogy a TOP-programban országosan 1300 milliárd forint áll rendelkezésre a 18 megye és a 22 megyei jogú város közvetlen fejlesztésére.

Oláh Gábor, az NGM regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a Magyar Államkincstár június végéig valamennyi támogatott település részére utalja a fejlesztési összeget. Jelezte azt is: az NGM a nyár folyamán várja a következő körben meghirdetett TOP-pályázatokra a jelentkezéseket, hogy az év végéig a teljes forrás gazdára leljen.

 

Forrás: mti

GazdaságBaranya megyeturizmusfejlesztésTOPipari park