2024.05.19, Vasárnap
Húszmilliót nyert kárelhárításra Komló
pixabay - illusztráció

Húszmilliót nyert kárelhárításra Komló

MTI OS

2019.12.21. 21:00

Jelentős összeget, 21,3 millió forintot nyert a komlói önkormányzat a Belügyminisztérium vis maior-keretéből az időjárás okozta károk helyreállítására. A közel tucatnyi érintett helyszínen jövőre kezdődik a munka.

A szélsőséges időjárási jelenségek az év során több helyen okoztak kisebb-nagyobb károkat Komlón. Ezeknek a kijavítása összességében több tízmillió forintos költséget jelent a városnak. Egy hagyományosan minden évben kiírt belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően azonban lehetőség nyílt támogatást szerezni a munkálatokra.

Komló ezen rendre eredményesen szerepel: ezúttal 21,3 millió forintot sikerült elnyerni.
„A pályázati konstrukció szerint ez vissza nem térítendő összeg és mindössze 10% önerőt kell vállalnunk, így ebből a pénzből tucatnyi helyen tudjuk helyreállítani a korábbi károkat és megelőzni a jövőbenieket” – mondta Polics József polgármester.
Többségében utak, hidak, vízelvezető árkok javítására kerül majd sor. Többek között a Jánosi Engel Adolf utcában megcsúszott rézsű és az Ady utcában egy sérült árokszakasz helyreállítása, Mecsekfalun, Sikondán, a Berek és a Kisfaludy utcában útépítés és a Kaszárnya-patak feletti gyalogoshíd kijavítása szerepel a tervek között. Emellett kicserélik a padlót és újrafestik a falakat a gyermekkönyvtárban és a városháza alagsorában, amelyek egy júniusi viharban áztak be.
Néhány feladat már el is készült: például új burkolatot kapott a Közösségek Háza szintén viharban megsérült teteje és a veszélyesen megcsúszott rézsűket és útpadkákat is amint lehetett, helyreállíttatta az önkormányzat. A többi munkára most zajlik a kivitelező kiválasztása, a kezdés tavasszal várható.

GazdaságKomló Baranya megyekárelhárításBelügyminisztériumvis maior-keretidőjárás