2024.07.15, Hétfő

Gazdaság

Pécsett növeli berendezés-, gép- és alkatrészgyártó üzemének kapacitását a Hauni

2019.02.01

A Hauni Hungária Gépgyártó Kft. 5,7 milliárd forint értékű beruházást jelentett be pénteken Budapesten, a fejlesztés megközelítőleg 977 millió forint állami támogatást kap.

Kárelhárításra nyert pénzt Komló

2019.01.26

Több mint 12 millió forintot nyert a komlói önkormányzat a Belügyminisztérium vis maior-alapjából az időjárás okozta károk elhárítására. A pénzből a város három pontján végeznek helyreállítást.

Jelentős béremeléseket jelentett be több áruházlánc

2019.01.15

Jelentős béremeléseket jelentett be az Auchan és a Spar, kiemelve a versenyképes fizetések és az alkalmazottak megbecsülésének jelentőségét.

A Pécsi Tudományegyetem is bemutatja fejlesztéseit az egyetemi nyílt napokon

2019.01.13

Az egyetemi nyílt napokhoz kapcsolódóan hét helyszínen mutatják be az európai és hazai forrásokból megvalósuló felsőoktatási fejlesztéseket január 15. és február 2. között - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

Jövőre zárul mecsekoldali úthálózatának egymilliárdos fejlesztése

2018.12.21

Jövőre zárul Pécs mecsekoldali úthálózatának egymilliárd forintos kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztése - közölte pénteken a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel, miután átadtak a forgalomnak a beruházás keretében megépített 400 méteres új útszakaszt.

Számos baranyai is szerepel a Pannon Borrégió legjobbjai között

2018.12.18

A Pannon Borrégió legjobb éttermeit, pincészeteit és szálláshelyeit díjazták a Pécsi Borozó Adventi Borszalonján.

Öt sikeres pályázattal zárult a bányászati tender

2018.12.11

Öt szénhidrogénes területre köthetnek koncessziós szerződést az idei nyertes pályázók. Az O&GD Central Kft. három (Békéscsaba, Körösladány és Tiszafüred), míg a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. két területen (Dráva és Szegedi-medence délkelet) nyert jogosultságot szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére a 2018-as bányászati tenderen benyújtott pályázatuk alapján.

Az édességgyártók szerint egyre több minőségi csokoládét fogyasztanak a magyarok

2018.12.05

Egyre több minőségi, magasabb kakaótartalmú csokoládét fogyasztanak a magyarok - mondta Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének (MÉSZ) főtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Újabb dunántúli települések infrastruktúráját fejlesztik

2018.12.02

A Szabadics kivitelezésében a Balaton északnyugati sarka felett fekvő Királyszentistván és Litér szennyvíztisztító hálózata bővül mintegy 400 millió forintból. Az utóbbi időben az Euroaszfalt, a Betonútépítő, a Duna Aszfalt, illetve a Mészáros és Mészáros is hasonló projektekbe kezdett.

Félezer új munkahelyet hoz Magyarországra egy dél-koreai befektetés

2018.11.29

A Hanon székesfehérvári gyárát fejleszti, illetve Pécsett és Rétságon is építkezik mintegy 37 milliárd forintból.

Határon átnyúló „piacozás” – pályázati forrás segíti a kistermelőket a horvát-magyar határ mentén

2018.11.16

Mostantól javulhatnak a határmenti helyi termelők piacra jutási lehetőségei a szomszédos országban. A CrossMarket projektnek köszönhetően a magyar termelők a horvát, a horvát termelők pedig a magyar piacon tudják könnyebben értékesíteni árujukat.

Magyar fejlesztés segíthet a munkahelyi szemkárosodás megelőzésében

2018.11.10

Egyebek mellett a pislogásra és a monitor-szem távolságra figyelmeztet az a magyar fejlesztésű szoftver, amelynek használatával az eddigi tapasztalatok szerint 10-30 százalékkal csökkenthető a táppénzes napok száma, és 15-20 százalékkal növelhető a monitor előtt dolgozók hatékonysága.

Pénzügyi oktatási centrum nyílt a pécsi közgazdaságtudományi karon

2018.11.09

Megnyílt a pénzügyi ismeretek terjesztését elősegítő Fintelligence Pénzügyi Oktatási Centrum csütörtökön a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán (PTE-KTK).

Fontos a szőlőültetvények védelme

2018.11.07

A megyei kormányhivatalok az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is folyamatos felderítést végeznek a szőlőültetvényeket érintő, a szőlő aranyszínű sárgasága elnevezésű fertőzés jelenlétének felmérése, kezelése érdekében. Ennek során fokozottan vizsgálják a korábbi fertőzött területek környezetét is.

A szőlő aranyszínű sárgaság fertőzése miatt növény-egészségügyi zárlatot rendeltek el Pécsen

2018.11.06

A szőlő aranyszínű sárgaság fertőzése miatt növény-egészségügyi zárlatot rendelt el a Baranya Megyei Kormányhivatal (BAMKH) Pécs déli városrészeiben és több szomszédos településen - közölte a megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.

Február 1-jétől jelenik meg a készpénzforgalomban a megújított 500 forintos bankjegy

2019.01.31

Február 1-jétől fokozatosan jelenik meg a készpénzforgalomban a megújított 500 forintos bankjegy, amelynek a széles körű elterjedése néhány hónapon belül várható - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI-vel.

Gluténmentes sörrel lepte meg fogyasztóit a Pécsi Sörfőzde

2019.01.16

Immár három országos élelmiszerlánc forgalmazza a magyar gluténmentes sört.

Felmérik az erdei fülesbaglyok telelőhelyeit a hétvégén

2019.01.14

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) ismét országos erdei fülesbagolytelelőhely-felmérést hirdet a lakosság számára, akik péntektől hétfőig küldhetik el megfigyeléseiket az egyesületnek.

Több mint 985 millió forint támogatást nyert el Pécs

2018.12.22

Pécs Város Önkormányzata az "Infrastruktúrafejlesztés a pécsi Déli Ipari Parkban" tárgyú pályázaton nyert el támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett felhívásán, melyek köszönhetően már megkezdődött az elsősorban közműfejlesztés célú beruházás.

Rekordméretű szarvasgombát találtak Baranyában

2018.12.20

Egy rekordméretű, 1040 grammos isztriai szarvasgombát (Tuber magnatum) találtak Baranyában, ez az eddigi legnagyobb Magyarországon valaha előkerült példány.

Januártól új helyen a komlói piac

2018.12.13

Megkezdődik a komlói vásárcsarnok felújítása, így az árusoknak és a vevőknek január 5-től átmenetileg költözniük kell.

Új tejfeldolgozó üzem lendíti fel Bojárd gazdaságát

2018.12.06

A Vidékfejlesztési Program keretében adták át tegnap a TS-Tej Kft. újonnan létrehozott tejfeldolgozó üzemét Borjádon. A közel félmilliárdos beruházás ünnepélyes átadásán részt vett dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott is.

Bejelentették a Pécs-Pélmonostor-Eszék vasúti összeköttetés újraindulását

2018.12.03

Az utasok december 9-től utazhatnak vonattal Pécsről Eszékre.

ITM: a szakképzésben is bevezetik a kancellária rendszert

2018.12.01

Az egyetemek után a szakoktatásban is kancellária rendszert vezetnek be a szakképzési centrumok korszerűsítésének részeként - mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken

13,42 milliárd forinból valósul meg az Ős-Dráva optimális vízelosztása

2018.11.21

A 13,42 milliárd Ft európai uniós forrásból megvalósuló - „Vízvisszatartás és tájhasználat-váltás tervezése az Ős-Dráva programban” elnevezésű - projekt megnyitó rendezvényére 2018. november 14-én került sor a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontban.

Baranyában is nagyobb esőre lenne szükségük az őszi kalászosoknak

2018.11.15

Az elmúlt héten fokozódott a szárazság, és az előrejelzések szerint továbbnő a vízhiány, pedig a szárazság miatt hiányosan kelt, illetve fejletlen őszi kalászosok jelentősebb esőt igényelnének - írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn.

Amerikai óriáscégnek szállít rendszámfelismerőt az OTT-One Nyrt.

2018.11.09

Az Egyesült Államok parkolási piacának közel negyedét lefedő T2 Systems Inc. és Umojo parkolási technológiai szolgáltatókkal is megállapodást kötött az OTT-One Nyrt. - közölte a cég az MTI-vel.

A helyi emberekbe fektetik Alsómocsoládon az uniós támogatást

2018.11.08

Aki járt már Alsómocsoládon, tudhatja, hogy van valami megfoghatatlanul őszinte és szimpatikus az ott élőkben, a települést vezetőkben, ott dolgozókban. Évek óta fejlesztenek, és már a rendszerváltás óta pályáznak, leginkább sikeresen.

Hatott az építőipar kérése: 2023-ig részben megmarad a kedvezményes lakásáfa

2018.11.07

Az 5 százalékos áfakulcsot azon új lakóingatlanok értékesítésekor lehet majd alkalmazni, amelyek 2018. november 1-én végleges építési engedéllyel rendelkeztek.

December 31-ig lehet bejelenteni az engedély nélkül telepített gyümölcsültetvényeket

2018.11.04

A gazdák az engedély nélkül telepített gyümölcsültetvényeket szankciómentesen december 31-ig jelenthetik be, a határidő elmulasztása akár 20-50 ezer forintig terjedő bírsággal is járhat - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).