2023.03.29, Szerda

Gazdaság

Bio paleo müzlit hívott vissza a dm

2018.09.28

Bio paleo müzlit hívott vissza a dm Magyarország Kft., miután az üzletlánc önellenőrzése során a vizsgált termékben tropán-alkaloidokat fedeztek fel, amelyek átmeneti egészségkárosodáshoz vezethetnek, látászavart, pupillatágulást, szájszárazságot és fáradékonyságot okozhatnak - közölte a dm a holnapján.

Bükkösd térségében tervez újabb kutatófúrásokat a radioaktívhulladék-kezelő

2018.09.16

További kutatófúrásokat terveznek jövőre a Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Kft. szakemberei a Nyugat-Mecsekben, egy nagy aktivitású hulladéktároló kialakítása.

Elindult a megyei befektetés-ösztönzési projekt – Komlón és Szigetváron tesztelik a módszert

2018.09.14

Első körben Komlón és Szigetváron tesztelik az a módszert, amelynek célja a befektetések ösztönzése Baranya megye településein. Az eredmények alapján a tervek szerint a megye többi települése és a megyeszékhely, Pécs is bekapcsolódik majd a programba.

NAV: hamarosan félmillió adózó kap értesítést tartozásról vagy túlfizetésről

2018.09.06

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az október végéig kiküldött kivonatokkal mintegy félmillió adózót értesít arról, hogy az elmúlt évről adó-, illetve vámtartozása vagy túlfizetése van - közölte az MTI-vel a NAV.

Hatályba lépett a bevándorlási különadó

2018.08.27

Hatályba léptek a bevándorlási különadó rendelkezései, amelyeket a kormány Magyarország védelme érdekében hozott a határkerítés, a megerősített határvédelem és a jogi határzár mellett - közölte a Pénzügyminisztérium szombaton az MTI-vel.

Ezen a 24 szakaszon indul útfejlesztés a Dél-Dunántúlon

2018.08.08

Az összesen ötmilliárdos beruházásban Baranya, Tolna és Somogy útjait újítja meg a Strabag, a Soltút és az EuroAszfalt.

A szokásosnál két héttel korábban ért véget a dinnyeszezon Vajszlón

2018.08.07

AZ idén a megszokottnál két héttel korábban ért véget a görög- és sárgadinnye szezonja Vajszlón - mondta el az MTI érdeklődésére Rab Tamás őstermelő, aki szerint a termés mennyisége közepes volt, a minősége viszont átlagon felüli, a felvásárlási árak pedig a tavalyihoz hasonlóan alakultak.

Csaknem 420 kiállító lesz a 25. szentlőrinci gazdanapokon

2018.08.03

Csaknem 420 kiállító mutatkozik be a szentlőrinci gazdanapokon, Magyarország harmadik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárán, amelyet augusztus 10. és 12. között 25. alkalommal rendeznek meg a baranyai városban - jelentették be a szervezők csütörtökön, Pécsen.

Engedélyezték a belterületi vaddisznógyérítést a pécsi Mecsekoldalban

2018.08.02

Augusztus elejétől december végéig engedélyezte a rendőrség a kártékony belterületi vaddisznóállomány gyérítését Pécsett, a Mecsekoldalban - közölte szerdán a megyei főkapitányság a police.hu oldalon.

Van miből megtakarítanunk, hála a gazdasági fellendülésnek

2018.07.28

Az új költségvetés fókuszában a családok és a gyermekvállalás ösztönzése áll. A kormány a szociális támogatások kiemeltté tétele mellett a tartalékképzést is fontosnak tartja, Magyarország jövőbeni pénzügyi mozgásterének növelése érdekében.

Új gazdasági igazgató-helyettes Baranya megyében

2018.07.24

Rendvédelmi gazdasági szakterületen szerzett több mint két évtizedes tapasztalattal, valamint logisztikai gyakorlattal rendelkezik.

Rekordszintre emelkedett a használt autók adásvétele

2018.07.21

A második negyedévében újabb csúcsra ért a használtautó-piac Magyarországon: 201 ezer használt személyautó cserélt gazdát, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és az előző negyedévhez viszonyítva is jelentős, 16 százalékos volt növekedés - közölte a JóAutók.hu az MTI-vel pénteken.

Népszerű az ormánsági dinnye

2018.07.11

Az ormánsági dinnye népszerűsítése érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezete és a Baranya Megyei Kormányhivatal – a tavalyi évhez hasonlóan – az idei nyáron is dinnyekóstolót tartott a pécsi Kossuth téren.

Blokklánc-alapú kriptovalutát hozott létre a pécsi Futuraqua Nyrt.

2018.07.06

Önállóan forgalomképes blokklánc-alapú kriptovalutát hozott létre a víz világpiaci kereskedelmére alapozva a pécsi Futuraqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyrt. - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

Így fejleszti a Dunakanyart a turizmus fellendülése

2018.06.30

A Dunakanyar térségének fejlődését a visegrádi Fekete-hegy tetején emelkedő Hotel Silvanus**** vendégforgalmának növekedése is jól jelzi.

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el Pécsen

2018.09.27

A rókák veszettség elleni immunizálásának időszakára, október 2. és 28 között ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el Pécs közigazgatási területén a Baranya Megyei Kormányhivatal agrárügyi főosztálya - közölte csütörtökön a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel.

Már csak két hónapig fizethetünk a régi 1000 forintos bankjegyekkel!

2018.09.14

A Magyar Nemzeti Bank október végén bevonja a forgalomból a régi ezer forintosokat, ezért 2018. november 1-től már csak az idén megjelent, megújított bankjegyekkel lehet fizetni.

Modern városok - Kormánybiztos: 2019-re már 1000 milliárd forintos forráshoz jutnak a megyei jogú városok

2018.09.11

A 23 megyei jogú város 2019-re már 1000 milliárd forintos támogatási forráshoz jut a Modern városok program keretében - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa hétfőn sajtótájékoztatón, Pécsen.

Megháromszorozza napelemes kapacitását az E.On Magyarországon

2018.08.30

Új telepek építésével megháromszorozza napelemes kapacitását Magyarországon az E.On, az új rendszerek háztartásokat és vállalkozásokat láthatnak el árammal.

Pécsi konferencián juthatnak marketingtudáshoz a cégek

2018.08.15

A Big Marketing Day olyan kérdésekkel foglalkozik majd, amik a leginkább érdeklik a vállalkozókat.

Az átlagot meghaladó szójatermés várható Baranyában

2018.08.07

Az átlagot meghaladó, hektáronként 3,5-4 tonnás szójatermésre számít a fehérjenövény második legnagyobb Baranya megyei termelője, a mohácsi Margittasziget 92 Kft. ügyvezetője. Eberhardt György szerint a növényeknek 5-8 fokkal alacsonyabb hőmérséklet és néhány jótékony eső kedvezne.

Egyszerűbb jelentési kötelezettség vonatkozik a borászatokra

2018.08.06

Több intézkedéssel is segíti a borászatokat az Agrárminisztérium - mondta Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa főtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Nébih: minden próbát kiálltak a koktélparadicsomok

2018.08.02

A koktélparadicsomok élelmiszer-biztonsági és minőségi szempontból megfeleltek az előírásoknak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel a termékvizsgálatot követően.

Újabb pályázati lehetőségekkel támogatják a munkahelyteremtést Baranyában

2018.07.30

Hatmilliárd forintos keret biztosításával hirdette meg a Kormány a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatását.

A megszokottnál tíz nappal előrébb tart a szőlőérés Villányban

2018.07.26

Idén a megszokotthoz képest tíz nappal előrébb tart a szőlő érése Villányban, így várhatóan a szüret is az átlagosnál korábban kezdődik a borvidéken - közölte csütörtökön az MTI érdeklődésére Ipacs Szabó István, a 2500 hektáros szőlőtermő terület hegyközségi tanácsának alelnöke, akinek prognózisa szerint jó évjárat lehet az idei.

Az Agrárminisztérium a halfogyasztás megduplázását tűzte ki célul

2018.07.22

Az Agrárminisztérium azon dolgozik, hogy a jelenleg fejenként 5,7 kilogrammos éves magyarországi halfogyasztás minél előbb megduplázódjon - mondta Nagy István agrárminiszter szombaton Mohácson, a II. Dunamenti Halfesztiválon, az agrárminisztérium közleménye szerint.

Gabona égett Beremenden

2018.07.13

Tegnap kora este Beremenden kapott lángra learatott gabona tarló mintegy fél hektáron, illetve közel háromszáz négyzetméternyi lábon álló gabona.

Az Ikea visszahívja a kisállatoknak tervezett vízadagolót

2018.07.11

Az Ikea visszahívja a kisállatoknak tervezett Lurvig vízadagolót, mivel a kutyák és macskák feje beszorulhat a vízadagoló tartályba, és ez fulladással járhat - tájékoztatta az IKEA szerdán az MTI-t.

Megújult a Pécsi-tó zsiliprendszere

2018.07.04

Befejeződött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló, a Pécsi-tó vízszintjének szabályozhatóságát elősegítő zsiliprendszer rekonstrukciója.

Csaknem 750 milliós beruházással fejlesztette kapacitását az észak-baranyai Caadex Kft.

2018.06.29

Csaknem 750 millió forintos beruházással, fele részben európai uniós forrásból fejlesztette termelési kapacitását az acélszerkezet-gyártással, fémmegmunkálással foglalkozó mindszentgodisai Caadex Kft. - tájékoztatta a vállalt az MTI-t.