2023.12.08, Péntek
Népszerű előadók lépnek fel a pécsi Kodály Központban az ősszel
Illusztráció: pexels.com

Népszerű előadók lépnek fel a pécsi Kodály Központban az ősszel

MTI

2020.09.02. 14:59

A pécsi kulturális intézmény színpadára áll többek között a Budapest Bár, Rúzsa Magdi és Dés László is.

Az őszi évad már szerdán elindul Bödőcs Tibor dupla estjével, a humorista pedig a következő hónapban is visszatér a Kodály Központba -   derül ki a baranyai megyeszékhely multifunkcionális hangversenytermét működtető Zsolnay Örökségkezelő NKft. közleményéből.

Szeptember 3-án a Budapest Bár - a Ha megtehetnéd című, tavasszal megjelent albumot bemutató koncertjén a Farkas Róbert vezette zenekar mellett fellép Behumi Dóri, Rutkai Bori, Ferenczi György, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Tóth Vera és Péterfy Bori. Az idén 30 éves Budapest Klezmer Band a pécsi közönséggel is megünnepli a születésnapját: szeptember 14-én Szinetár Dóra vendégszereplésével kalauzolnak el a tradicionális zsidó zene világába.       

 

Régi kedvencek mellett fiatal tehetségek is fellépnek

Huszonöt esztendeje jelent meg Kern András első lemeze, de több album is fűződik a színművész nevéhez. Október 3-án ezekből hallhat válogatást a közönség Hernádi Judit és Heilig Gábor vendégszereplésével. Október 4-én látható a Befutók - Fiatal tehetségek könnyűzenei koncertje, amelyen a Dzsászti Énekstúdió mentoráltjai mutatkoznak be.     

Rúzsa Magdi márciusi, a koronavírus miatt elmaradt koncertjének új időpontja október 12. Ezen az estén a régi és új dalai teljesen új hangszerelésben szólalnak meg. Koncz Zsuzsa október 19-i koncertjét követően,

az 1956-os szabadságharc évfordulóján, október 23-án, egy Rendhagyó Prímástalálkozó keretében a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük a magyar népzene.     

 

Nem mindennapi programok várják az érdeklődöket

Az évad egyik legkülönlegesebb előadásának ígérkezik a Folkamenco - Rítus, ritmus, szenvedély október 27-én. A Spanyolországból, Peruból és Lengyelországból érkező vendégművészek a flamenco ének, tánc és gitárzene legjavát hozzák el, míg a többszörösen díjazott magyar táncművészek előadásában a flamenco és a magyar néptánc fúziója látható. Az őszi programok sorát november 9-án Dés László koncertje zárja, Szinetár Dóra vendégszereplésével.     

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából újra jelentkezik a Kodály Központ kulisszatitkai című program. Szeptember 11-én és 12-én idegenvezető meséli el a komplexum legizgalmasabb rejtélyeit; a résztvevők lemehetnek a zenekari árokba, utazhatnak a teherlifttel és a technikai erkélyről a terem soha nem látott páratlan látványában is gyönyörködhetnek.     

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a helyszín biztonságos látogatása érdekében új protokollt dolgoztak ki, amelynek részletei megtalálhatók a létesítmény internetes oldalán, a kodalykozpont-hu-n. https://www.kodalykozpont.hu/informacio/covid-protokoll-a-kodaly-kozpontra-vonatkozoan

Helyi hírekkulturális eseményPécsKodály Központzene