2024.04.20, Szombat
Zeneipari háttérmunkások helyzetéről készül felmérés
Illusztráció (pixabay.com)

Zeneipari háttérmunkások helyzetéről készül felmérés

MTI

2020.09.01. 17:38

A felmérés eredetileg augusztus 31-én zárult volna, de a dátumot szeptember 15-re módosították.

Hang-, fény- és látványtechnikusok munkaerőpiacának itthoni helyzetéről készít internetes felmérést a Szent György Nonprofit Kft. és a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz). A kérdőívek kitöltésének meghosszabbított határideje: szeptember 15.

Többek között annak kívánnak utánajárni, hogy a szektor foglalkoztatása hogyan zajlik, kik, milyen körülmények között, mekkora bérezéssel dolgoznak.

A kutatásra, amely a nyár közepén indult, egy tavaly év végén nyert GINOP-os pályázat által nyílt lehetőség. A projekt másik eleme a szektorban dolgozó hangtechnikusok szakképzettségének javítása, a Hangosító szakképesítés e-learning fejlesztése.

A kutatást végző Winwinwin Kutató és Tanácsadó Kft. munkatársai mintegy félszáz szakmabelivel készítettek mélyinterjút. Mostanra több mint háromszázan töltötték ki a kérdőívet, ami továbbra is megtalálható a https://hanosz.hu/hang-feny-ervenyesules/kerdoiv/ linken. Ezekhez kapcsolódnak fókuszcsoportos beszélgetések, így fog összeállni a szakma megismerését megalapozó információ.

A felmérés eredetileg augusztus 31-én zárult volna, de a dátumot módosították szeptember 15-re. A szervezők hat régióban személyesen is tájékoztatják a szakembereket a kutatásról és az online oktatásról: szeptember 7-én Győrben, 11-én Pécsett, 14-én Szombathelyen, 21-én Miskolcon, 28-án Szegeden és október 5-én Tatán várják őket. A belépés ingyenes, de regisztráció szükséges a [email protected] címen.

További információ: https://www.facebook.com/HANOSZ/.

Helyi hírekPécskoncertfelméréskutatás