2024.04.26, Péntek
Közös imádságra hív a Pécsi Egyházmegye
Illusztráció: pixabay.com

Közös imádságra hív a Pécsi Egyházmegye

pecsiegyhazmegye.hu

2020.11.17. 08:56

AZ ima a járványhelyzetben minden emberért szól, valamint az emberiség nagy családjáért, különös tekintettel a szenvedőkért és az egészségügyben dolgozókért.

November 16-tól naponta 12.00 órakor közös imádságra hívnak mindenkit a Pécsi Egyházmegye digitális felületein keresztül - írja a Pécsi Egyházmegye honlapja. 

Jézus kitartó és állhatatos imádságra hív bennünket, amikor azt mondja: „Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!” (Mt 7,7). A keresztény ember számára - tanít Ferenc pápa - szükséges az imádság. Az ima olyan, mint az oxigén, ami erőforrás számunkra az életünk során, mert általa a Szentlélek vezet, bátorít minket - fogalmaz Nyúl Viktor pasztorális helynök.

Amikor imádkozunk, megtapasztaljuk, hogy nem vagyunk egyedül, hanem közösségben vagyunk Istennel és egymással. Imádkozunk a járványhelyzetben egymásért, minden emberért, az emberiség nagy családjáért, különös tekintettel a szenvedőkért és az egészségügyben dolgozókért. Az imádság során rábízzuk magunkat az irgalmas, mennyei Atyára, az Ő kezébe helyezzük magunkat és az egész világot, mert tudjuk, hogy Ő mindig velünk van, gondoskodik minden teremtményéről.

Ennek fényében a remény hangján hívunk  mindenkit 12.00 órakor (a közvetítés 12 óra előtt pár perccel kezdődik) közös imádságra, amelyet követően áldásban részesülhetünk. Kapcsolódjunk be minél többen, imádkozzunk közösen Istenhez a Szűz Anya közbenjárását kérve! Imában maradjunk együtt!

A közvetítések a Pécsi Egyházmegye YouTube csatornáján és Facebook oldalán érhetők el.

Helyi hírekPécsPécsi EgyházmegyeKoronavírus