2024.03.02, Szombat
Pécsi kortárs művészek munkái szerepelnek a Párisi Galéria online kiállításán és árverésén
Illusztráció: pixabay.com

Pécsi kortárs művészek munkái szerepelnek a Párisi Galéria online kiállításán és árverésén

MTI

2020.11.23. 09:06

Az eredetileg hagyományos kiállításnak tervezett tárlathoz a megszokott módon helyezik el a képeket a kiállítótérben, majd ebből készítenek egy virtuális kiállítást.

Nyolcvan pécsi festő- és képzőművész csaknem kétszáz alkotása látható december elejétől a Párisi Galéria online kiállításán, majd a műveket egy aukció keretében meg is lehet vásárolni.

A galéria közleménye szerint a Mértékadó kortárs modern festmények, műtárgyak pécsi műhelyekből című tárlaton több, egyetemen oktató művész munkái is szerepelnek, így mások mellett

Orosz Klára, Varga Rita, Bóbics Diana, Mátis Rita és Ifj. Ficzek Ferenc alkotása is megtekinthető és megvásárolható.

A tárlat és a december 16-i aukció megtartásának ötlete egy pécsi kiállítás nyomán vetődött fel Varga László galériavezetőben, aki szerint a pécsi művészek alkotásai kiválóak ugyan, de nincsenek benne a művészeti körforgásban.

Az eredetileg hagyományos kiállításnak tervezett tárlathoz a megszokott módon helyezik el a képeket a kiállítótérben, majd ebből készítenek egy virtuális kiállítást, amelyet két héten át názhetnek meg az érdeklődők az interneten. A tárlathoz egy digitális katalógus is csatlakozik, amelyben a művészekről is számos információ megtalálható - írták a közleményben.

Helyi hírekPécsfestőművészképzőművészetkiállítás