2024.04.22, Hétfő
Számos kiállítást tartanak a Pécsi Fotóhetek keretében
Illusztráció: pixabay.com

Számos kiállítást tartanak a Pécsi Fotóhetek keretében

MTI

2020.11.09. 09:20

Egy jótékonysági célokat szolgáló fotótárlat is megnyílt az eseményhez kapcsolódóan.

Külföldi, hazai és pécsi művészek munkáiból rendezett kiállításokkal, jótékonysági árveréssel várja a látogatókat a Pécsi Fotóhetek rendezvénysorozat.

Az Országos Fotóhónap rendezvényeihez csatlakozó programsorozat kiemelt eseménye egy jótékonysági célokat is szolgáló országos meghívásos fotótárlat - közölte a minap megnyílt és januárig látható Esély című tárlatnak otthont adó m21 Galéria üzemeltetője, a Zsolnay Örökségkezelő NKft.

 

A befolyó pénzt egy gyerekeket segítő alapítványnak juttatják el

A tárlaton ötven művész több mint száz alkotása látható. A többi között szocio-, építészeti és művészfotókat bocsátanak árverésre decemberben, a befolyó pénzt pedig egy, a tanulásban a hátrányból induló gyerekeket segítő alapítványnak juttatják el.

November 19-étől - szintén az m21 Galériában - látogatható Lucien és Rodolf Hervé kiállítása. Lucien Hervé, azaz Elkán László, Le Corbusier épületeinek fotográfusa, a magyar és francia fotóművészet kiemelkedő alakja; munkásságát egyedi szemléletű építészeti fotók jellemzik. Fiával, Rodolf Hervével számos közös fotógráfiai projektet készítettek. A novemberi kiállítás elsősorban a szakrális építészetet bemutató, valamint Párizs hangulatát megidéző képekből jön létre.

A Pécsi Fotóhetek keretében a megyeszékhely nyolc helyszínén rendeznek - hazai és pécsi kortárs fotóművészek munkáit is felvonultatva - kiállításokat, filmvetítéseket, beszélgetéseket.
A programsorozatról további információk találhatók a kiállítások Facebook-oldalain és az m21.pecsigaleriak.hu címen.

Helyi hírekPécsfotóm21 GalériaZsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft