2024.03.28, Csütörtök
Szorosabbra fűzi együttműködését a pécsi egyetem és a Szent Rafael-kórház
Illusztráció: pexels.com

Szorosabbra fűzi együttműködését a pécsi egyetem és a Szent Rafael-kórház

MTI

2021.07.12. 08:22

A szívsebészet területén már meglévő kapcsolaton felül a továbbiakban a megyei kórház traumatológiai osztálya is megerősödve működik majd a Pécsi Tudományegyetem támogatásával.

A régió egészségügyi ellátásában kiemelkedő szerepet betöltő Pécsi Tudományegyetem, a közép-európai orvos-egészségtudományi képzés, kutatás meghatározó felsőoktatás intézménye elmélyíti oktatási-betegellátási együttműködését a Zala Megyei Szent Rafael Kórházzal - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

Azt írták: a szívsebészet területén már meglévő kapcsolaton felül a továbbiakban a megyei kórház traumatológiai osztálya is megerősödve működik majd a Pécsi Tudományegyetem támogatásával. A közös munka az infrastrukturális és személyi feltételek javításával segíti a betegek biztonságos gyógyulását - emelték ki, hozzátéve: a kórházi osztály kihelyezett oktatási egységként a hallgatók, rezidensek gyakorlati képzési lehetőségeit is bővíti.

A közlemény szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta: a Pécsi Tudományegyetemmel folytatott megbeszélés alapján kihelyezett tanszék alapítását is kezdeményezni fogja.

Helyi hírekPécsPécsi TudományegyetemZala Megyei Szent Rafael Kórház együttműködés