2024.03.19, Kedd
Megújult varrodát adtak át az ormánsági Kisszentmártonban
Illusztráció, pixabay.com

Megújult varrodát adtak át az ormánsági Kisszentmártonban

MTI

2021.10.21. 08:00

A piaci alapú működtetés elérése és a foglalkoztatás növelése érdekében vette át és újította meg a létesítményt a TEF.

Tucatnyi helyi nő foglalkoztatását szolgálja az ormánsági kistelepülésen, Kisszentmártonban a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósága (TEF) segítségével felújított, szerdán átadott varroda - derül ki a szervezet közleményéből.

Közleményükben azt írták: a TEF és a baranyai település önkormányzatának segítségével működő varroda hosszú távú célja, hogy a termelés növekedésével és a bevételek emelkedésével piaci alapú foglalkoztatás valósuljon meg a létesítményben.

Azt is szeretnék elérni, hogy a főigazgatóság országosan működő képzéseihez szükséges munkaruhák is Kisszentmártonban készüljenek. A TEF tájékoztatása szerint a településen 2007 óta üzemelő varrodát működtető helyhatóság számára korábban nehézséget okozott a termelés állandóságának, folyamatosságának biztosítása, ezért a piaci alapú működtetés elérése és a foglalkoztatás növelése érdekében vette át és újította meg a létesítményt a TEF.

A főigazgatóság betanított textiltermék-összeállító képzést is kínált a helyieknek. A tájékoztatás szerint a TEF és a kisszentmártoni önkormányzat között létrejött, öt évre szóló megállapodás értelmében

  • az önkormányzat az épületért és modern varroda kialakítása gépészeti feltételeinek biztosításáért felelős,
  • míg a TEF a varrodai gépállományt biztosítja, vállalja a dolgozók képzését és foglalkoztatását, továbbá a piaci termelés szervezését.

A TEF közleménye szerint a Sellyei Járáshoz tartozó 250 lelkes településen átadottal együtt a főigazgatóság már három helyen működtet termelőműhelyt az országban: Tiszaroffon varroda, Miskolcon pedig egy könnyűszerkezetes házak elemeit gyártó üzem létesült korábban.

Jelezték: az ország legdélebben fekvő tájegysége, az Ormánság központjában, Sellyén hamarosan zöldségfeldolgozó termelőüzem jön létre. Közölték: a TEF évente 10 ezer embernek nyújt képzést, és a munkahelyteremtés érdekében alakít ki piaci szereplőkkel együttműködést.

Helyi hírekKisszentmártonBaranya megyevarrásképzés