2024.03.19, Kedd
Új autóbuszok álltak forgalomba Baranya megyében
Illusztráció: pexels.com

Új autóbuszok álltak forgalomba Baranya megyében

MTI

2021.10.17. 08:11

A járművekkel Baranya megyében jellemzően a Pécs-Bonyhád, Pécs-Mohács, Pécs-Siklós és a Pécs-Komló útvonalakon találkozhatnak az utasok.

Huszonkét Credobus típusú autóbusz állt forgalomba Baranya megyében - tájékoztatta a Volánbusz Zrt. az MTI-t.

A társaság közleménye szerint a Credobus Econell 12 és Credobus Inovell 12 típusú buszok a Volánbusz járműfiatalítási programja keretében érkezett a megyébe; 1,37 milliárd forintba kerültek. Közölték: a Credobus Econell 12 típusú járművek beszerzésére a Volán Buszpark Kft. közbeszerzési eljárást írt ki év elején. A fejlesztés keretében három autóbuszgyártó szállít több mint 500 környezetkímélő, dízelüzemű járművet a cégnek 2022 elejéig.     

Eddig 365 Credobus Econell 12 típusú, szóló, alacsonypadlós jármű állt szolgálatba - Pest megye kivételével - országszerte.

Ezek a 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási és fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként egy USB-csatlakozóval a mobil elektronikai eszközök töltésére. A járműveket az EURO 6d emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja - írták.     

A járművekkel Baranya megyében jellemzően a Pécs-Bonyhád, Pécs-Mohács, Pécs-Siklós és a Pécs-Komló útvonalakon találkozhatnak az utasok. A húsz Credobus Econell 12 mellett két Credobus Inovell 12 típusú szóló autóbusz is érkezett egy áprilisban kiírt, 55 járműről szóló eljárás eredményeként. Az EURO 6d környezetvédelmi besorolású járművek 73 utas szállítására alkalmasak. Ezeket a buszokat is a Kravtex Kft. gyártotta. A beszerzéseknek köszönhetően a térségben közlekedő helyközi járműállomány átlagéletkora 13,33 évről 12,36 évre csökkent, az autóbuszok hét százaléka újult meg - írták.

Helyi hírekBaranya megyeautóbuszVolánbusz Zrt.