2024.03.29, Péntek
Megújult a várkert Siklóson
Illusztráció: pixabay.com

Megújult a várkert Siklóson

MTI

2021.11.08. 08:24

Megújították a zöldterületeket, korszerű sétautakat építettek, játszóteret létesítettek és térfigyelő kamerarendszert telepítettek.

Új, korszerű, többfunkciós közpark jött létre Siklóson a helyi termelői piac otthonául is szolgáló várkert közelmúltban befejeződött, csaknem 400 millió forintos felújításával - tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

A helyhatóság közleménye szerint a közel ötvenezer négyzetméteres park Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 379 millió forintos támogatásából és a település 16 milliós saját erejéből megvalósuló fejlesztése keretében megújították a zöldterületeket, korszerű sétautakat építettek, játszóteret létesítettek és térfigyelő kamerarendszert telepítettek.

A várfal egyik bástyájában új átjárót alakítottak ki, amin keresztül elérhető a belváros és a projekt keretében létrehozott parkoló, ott egy töltőpontot is kialakítottak az elektromos meghajtású gépjárművek számára.

A Tenkes-hegy lábánál álló település várkertjében egy több mint négyszáz négyzetméteres szolgáltatóházat építettek, a helyi termelők számára pedig kialakítottak egy piacteret.
A közleményben Nagy Csaba (Fidesz) térségi országgyűlési képviselőt idézve kiemelték, hogy Siklósnak a következő hétéves európai uniós pályázati ciklus is sok lehetőséget tartogat.
Őri László (Fidesz-KDNP), a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke úgy értékelt, hogy a fejlesztésnek köszönhetően Baranya még hangsúlyosabban jelenhet meg az ország turisztikai térképén.

Helyi hírekSiklósvárkertfelújítás