2024.09.16, Hétfő
Több mint kétezer, tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett embert segítettek munkához jutni Baranyában
Illusztráció: pexels.com

Több mint kétezer, tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett embert segítettek munkához jutni Baranyában

MTI

2021.11.24. 07:48

A programba bevontak közül 1475 embert sikerült minimum féléves időtartamra álláshoz juttatni, 849-en pedig tartósan elhelyezkedtek a támogatások, szolgáltatások segítségével.

Csaknem 2200, tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett álláskereső elhelyezkedését segítették egy több mint 2,6 milliárd forintos pályázat keretében az elmúlt öt évben Baranyában - közölte a Baranya Megyei Kormányhivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a "Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020" elnevezésű európai uniós program keretében az 50 év feletti és 25 év alatti, valamint a közfoglalkoztatásból kilépő álláskeresőket célozták meg.     

A 2,64 milliárd forintból megvalósult pályázat keretében foglalkoztatás- és gazdaságfejlesztési kezdeményezések, megállapodások születtek a helyi gazdasági szereplők, önkormányzatok és civil szervezetek között. Emellett a munkaerőpiaci mentorok személyre szabott szolgáltatásokkal segítették az álláskeresők felkészítését és munkába helyezését. A programba bevontak közül 1475 embert sikerült minimum féléves időtartamra álláshoz juttatni, 849-en pedig tartósan elhelyezkedtek a támogatások, szolgáltatások segítségével - ismertették a közleményben.

Helyi hírekBaranya megyeálláskeresőkmunkanélküliség