2024.03.29, Péntek

A rendezvény két napján - február 24-25. - 120 kiállító és 100 előadás várta a résztvevőket.

A Pollack Expo a Pécsi Tudományegyetem, az ipar és a mérnöktársadalom találkozóhelye. Az évente megrendezendő szakkiállítás nemzetközi és országos konferenciák helyszíne, amely egyben üzletkötési és továbbképzési lehetőség mérnökök számára. Ezenkívül állásbörzeként is működik egyetemi hallgatók számára.

A tradíció, innováció és kooperáció szellemiségében létrejött Pollack Expo a műszaki egyetemi kar (korábban Pollack Mihály Műszaki Főiskola) legnagyobb presztízsű rendezvénye. A kiállításon számos cég és vállalat mutatkozott be az érdeklődők előtt, többek között a

  • Szabadics Zrt., 
  • bim.GROUP Kft.,
  • Cemix Hungary Kft.,
  • Colas Hungária Zrt.,
  • Layher Kft.,
  • Leier Hungária Kft.,
  • MAPEI Kft.,
  • Merkbau Zrt,
  • PERI Kft.,
  • Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Előadások és versenyek színesítik az eseményt

A Pollack Expo két napján - február 24-25. - 120 kiállító és 100 előadás várta a résztvevőket. A széles témakínálat felöleli a 3D nyomtatás lehetőségeit az építészetben, az épületgépészet „okos” kelléktárát, a lézerhegesztés világát, továbbá arról is szó lesz, mitől lesz additív egy építési technológia.

A kiállítóterekben hidrogéntüzelőanyag-cellás hajó, munkavédelmi VR szimuláció, munkavédelmi divatbemutató és zsaluzatépítő verseny várja az érdeklődőket. Az Expo továbbá lehetőséget ad a Baranya Megyei Mérnöki Kamara és a Dél-Dunántúli Építész Kamara tagjainak akkreditált előadások meghallgatására. Az egyetemi hallgatókon kívül a középiskolásokat is várják, számukra egy versennyel készülnek, értékes nyereménnyel.

Fontos találkozási pont, ahol a leendő munkavállalók megismerhetik munkáltatóikat

Horváth Szabolcs, a Szabadics Zrt. mélyépítési főmérnöke és Karó Julianna HR-vezető képviselte a vállalatot az Expó csütörtöki napján. A Szabadics Zrt. 2020-ban vett részt első alkalommal a rendezvényen, azóta folyamatosan építik és fejlesztik kapcsolatukat az egyetemmel, hogy minél aktívabban részt tudjanak venni a hallgatók életében. „Számos kollégánk szerezte meg diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen (PTE), emiatt különösen fontos számunkra ez az ügy” – mondta el Karó Julianna.

A Szabadics Zrt. stratégiai fontosságú témaként kezeli az utánpótlás megtervezését, ezért aktívan részt vesznek a PTE-n zajló mérnöki képzéshez kapcsolódó tevékenységekben. „Törekvéseink arra irányulnak, hogy minél vonzóbb legyen vállalatunk, mint jövőbeli munkáltató a hallgatók számára.”

Karó Julianna hozzátette, a standjukhoz látogatók betekintést nyerhettek a cég tevékenységébe, bemutatták lezárt projektjeiket és működési területeiket, illetve apró ajándékokkal is készültek az érdeklődők számára. A HR-vezető szerint

hasznos feladatot tölt be az Expo, hiszen egy olyan magas színvonalú szakmai rendezvény, ahol a hallgatóknak lehetősége nyílik találkozni jövőbeli munkáltatóikkal, és megismerhetik a cégek kultúráját, munkásságát.

Horváth Szabolcs számára - habár először látogatott az Expóra - nem ismeretlen a terep, hiszen maga is a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán végzett építőmérnökként 2001-ben. A vállalathoz való elköteleződése vitathatatlan, hiszen főiskolai végzése óta, vagyis több mint 20 éve a Szabadics Zrt. munkatársa, sőt időközben igazgatósági taggá lépett elő.

Így hiteles képet tud nyújtani az érdeklődő diákoknak és hallgatóknak a cég működéséről, lehetőségeiről.

„Ami a legfontosabb, a Szabadics több mint 30 éve stabil, megbízható és folyamatosan fejlődő építőipari cég. Az építőipar szinte minden területén jelen van, így lehetőséget biztosít a változatos munkavégzésre”

– mondta el Horváth Szabolcs.

Galéria

Helyi hírekPécsPécsi TudományegyetemTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.Szabadics Zrt.ColasMapei KftLeier Hungária Kft.Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Peri Kft.Layher Kft.Cemix Hungary Kft.bim.GROUP Kft. szakkiállítás