2024.03.05, Kedd
Új gyártócsarnokot épít és gépfejlesztést hajt végre a mohácsi Sella&Decor Kft.
Illusztráció: pexels.com

Új gyártócsarnokot épít és gépfejlesztést hajt végre a mohácsi Sella&Decor Kft.

MTI

2022.02.06. 08:09

A cég infrastrukturális ellátottsága javul, a társaság gépparkja korszerűsödik, továbbá erősödik a menedzsment.

Egy több mint 640 millió forintos program keretében hajt végre összetett fejlesztést a bútorgyártással foglalkozó mohácsi Sella&Decor Kft. a Magyar Multi Program 321 millió forintos támogatásának köszönhetően - közölte a cég az MTI-vel.

A társaság közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Magyar Multi Program III. felhívásán elnyert támogatás új gyártócsarnok építését, gépek vásárlását és egyedi, vállalkozásfejlesztési tanácsadási szolgáltatások igénybevételét teszi lehetővé.     

Az idén őszig megvalósuló fejlesztések részeként a vállalat a meglévő mohácsi üzemcsarnoka mellett új gyártócsarnokot épít, amelyben elsősorban az új üzletágként laminált bútorok gyártása folyik majd. A kapacitásbővítés és technológiai korszerűsítés érdekében korszerű, új munkafolyamatok elvégzésére is alkalmas gépeket vásárolnak, egyebek mellett a gyártás során keletkező hulladékfából fűtési célokra alkalmas brikett téglák gyártására alkalmas berendezést is.     

A fejlesztés részeként a vállalat hosszú távú fenntartható növekedését szolgáló, cégre szabott pénzügyi és szervezetfejlesztési tanácsadást is igénybe vesznek. A közlemény szerint a Magyar Multi Program komplex fejlesztésével a cég infrastrukturális ellátottsága javul, a társaság gépparkja korszerűsödik, továbbá erősödik a menedzsment; mindezek stabil működéshez, a bevételek és a bérek növekedéséhez, a munkahelyek megtartásához járulnak hozzá - írták.     

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az elmúlt két évben 20-25 ember foglalkoztató, 163 millió forintos saját tőkével rendelkező Sella&Decor Kft. 2020-ban 688 millió forintos nettó árbevétel mellett 44 millió forintos eredményt, míg egy évvel korábban 654 milliós bevétel mellett 52 millió forintos profitot ért el.

Helyi hírek MohácsgyártócsarnokGINOPfejlesztés