2024.03.19, Kedd
Dinoszauruszkiállítás is létrejön a városi könyvtár és muzeális gyűjtemény teljes átalakításával Komlón
Illusztráció: pexels.com

Dinoszauruszkiállítás is létrejön a városi könyvtár és muzeális gyűjtemény teljes átalakításával Komlón

MTI

2022.06.30. 07:44

Az új tetőtéri szekcióban egy modern, "dino-projektre épülő látogatóközpont épül".

Megkezdődött a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény átépítése Komlón. A 900 millió forintos kormányzati támogatás segítségével megvalósuló beruházás során az épület tetőterében dinoszauruszkiállítás is létrejön - tájékoztatta a mecseki város önkormányzata az MTI-t.

A munkálatok során teljesen megújulnak az épület terei 1700 négyzetméteren, és a tetőtér beépítésével további 470 négyzetméterrel bővül is a kulturális intézmény. Közölték: az új tetőtéri szekcióban egy modern, "dino-projektre épülő látogatóközpont épül".

Ismertették: az intézmény stratégiájának középpontjában a Mecsek feketekőszén bányáiban és azok meddőhányóin megtalált lábnyomfosszíliáiról ismert dinoszaurusz faj, a jura korban élt Komlosaurus carbonis áll majd.

A tervek szerint látványos installációkkal pillanthatnak majd be a látogatók a 200 millió évvel ezelőtti Mecsek hegység életébe, és igazinak tűnő dinoszauruszok közt sétálhatnak, továbbá a mecseki feketekőszén keletkezét, bányászatát is bemutatja a tárlat.

A közleményben a város polgármesterét, Polics Józsefet idézve kiemelték: a beruházás fő célja, hogy segítségével a jövőben több turista érkezzen a hegyekkel övezett egykori bányásztelepülésre.

A beruházás várhatóan egy évet vesz igénybe.

Helyi hírekKomló József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény felújításkiállítás