2024.04.16, Kedd
Megújultak Villány népszerű közterületei
Illusztráció: Pixabay

Megújultak Villány népszerű közterületei

MTI

2022.09.07. 09:21

A rendezvénytér is új funkciókkal bővült, új játszótéri játékokkal gazdagodott, mellette pedig szabadidőpark létesült bográcsozó-, tűzrakóhelyekkel, utcabútorokkal, árnyékolókkal.

Megújultak és új, a családok kényelmét szolgáló funkciókkal bővültek Villány központjában a híres pincesorhoz kapcsolódó közterületek - tájékoztatott a Baranya Megyei Önkormányzat.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 341 millió forintos forrásából megvalósuló beruházás részeként megújult a bortermő vidék központjának számító település főutcája, a Baross utca, valamint az Eislinger tér és a Mandulás tér.

A rendezvénytér is új funkciókkal bővült, új játszótéri játékokkal gazdagodott, mellette pedig szabadidőpark létesült bográcsozó-, tűzrakóhelyekkel, utcabútorokkal, árnyékolókkal. A sportpályánál kerékpárospont, kerékpárkölcsönző létesült és egy városi parkerdő első lépéseként tanösvényt is kialakítottak.

A beruházás során megújult a helyi művelődési ház, továbbá a könyvtár is energetikai korszerűsítésen esett át.

A közleményben Őri Lászlót, a megyei önkormányzat elnökét idézve kiemelték, hogy Villány az egyik legdinamikusabban fejlődő város a megyében, a mostani beruházások pedig növelték a település turisztikai vonzerejét és javították lakóinak életminőségét.

Helyi hírekVillány villányi borvidékvillányi pincészetTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)TOP