2024.04.19, Péntek
Több mint 750 millió forintból fejlesztették Siklós szegregált városrészét
Illusztráció: pexels.com

Több mint 750 millió forintból fejlesztették Siklós szegregált városrészét

MTI

2022.11.04. 08:00

A Váralja utcában zajló beruházások eredményeként tizennyolc szociális bérlakást újítottak fel és bútoroztak be, megoldva az utcában élő leginkább rászorult családok elhelyezését.

Tizennyolc önkormányzati bérlakás újult meg és infrastrukturális beruházások valósultak meg Siklós szegregált városrészében egy 756 millió forintos fejlesztési program jóvoltából - közölte a baranyai település önkormányzata az MTI-vel.

A közlemény szerint a javarészt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásából megvalósuló fejlesztés keretében a kisváros szegregációval veszélyeztetett területén lakók életkörülményeit javították, csökkentették a terület lakósűrűségét és rendezettebbé tették az érintett környéket.

A siklósi vár és a helyi termálfürdő, valamint a hozzá kapcsolódó négycsillagos szálloda közvetlen közelében fekvő Váralja utcában zajló beruházások eredményeként tizennyolc szociális bérlakást újítottak fel és bútoroztak be, megoldva az utcában élő leginkább rászorult családok elhelyezését - írták.

Megújultak az utca zöldfelületei is, közösségi teret és játszóteret létesítettek, térfigyelő kamerákat telepítettek, továbbá az utcában gyalogos sétány és pihenőtér is létrejött - olvasható a kommünikében.

Helyi hírekSiklósszociális bérlakáslakásfelújításTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)