2024.03.29, Péntek
Kapacitásfejlesztési beruházásokat hajtott végre a mohácsi Sella&Decor Kft.
Illusztráció, unslpash.com

Kapacitásfejlesztési beruházásokat hajtott végre a mohácsi Sella&Decor Kft.

MTI

2023.02.17. 10:00

Új gyártócsarnokot épített és gépeket szerzett be a bútorgyártással foglalkozó mohácsi Sella&Decor Kft. egy több mint 640 millió forintos fejlesztés részeként - közölte a társaság az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) Magyar Multi Program III. 321 millió forintos támogatásával és ugyanekkora mértékű önrésszel a vállalat a meglévő mohácsi üzemcsarnoka mellett új - az új üzletágként laminált bútorok gyártására alkalmas - csarnokot épített.

A beruházás mellett technológiai korszerűsítést is végrehajtottak, így a vállalkozás - egyebek mellett - téresztergagépet, fúró-maró lapmegmunkáló gépet, CNC megmunkáló központot, marógépet, gyalugépet vásárolt, míg a felületkezelés magas színvonalú kivitelezésére festőpumpákat, a kárpitos üzletág fejlesztésére több professzionális varrógépet szerzett be.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a projekt részeként a gyártás során keletkező hulladékfa hasznosítása érdekében aprítókat és - értékesítésre szánt - fabrikett téglák gyártására alkalmas gépet is vásároltak.

A fejlesztések hozzájárulnak a társaság stabil működéséhez, a bevételek és a bérek növekedéséhez, a munkahelyek megtartásához és - az új termékek piacra vitelével - az exportbevételek növekedéséhez - olvasható a cég közleményében.

Az MTI érdeklődésére Vágner Attila ügyvezető közölte: a túlnyomórészt exportra termelő cégük évről évre egyre több, jelenleg 55 embernek ad munkát. A társaság 2022-es nettó árbevétele meghaladta az 1,3 milliárd forintot, míg adózott nyeresége 130-200 millió forint között lesz várhatóan. A cég egy évvel korábban 1,1 milliárdos nettó árbevétel mellett 134 millió forintos profitot ért el.

Helyi hírek Mohácsüzemfejlesztésbútorgyártásfejlesztés