2024.07.17, Szerda

Ismét Orfűn mutatkoznak be a megye értékei

mti

2017.05.13. 17:07

2017. június 2. és 4. között immár második alkalommal rendezik meg a Kincses Baranya Fesztivált a Pécshez közeli Orfűn. A megye gazdag kulturális és gasztronómiai hagyományainak népszerűsítését célzó rendezvény harminc programot kínál.

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének fideszes elnöke az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón fontosnak nevezte, hogy Baranyát elsősorban a megyében élőknek mutassák meg. A kultúrafogyasztás és a turizmus vonatkozásában Baranya rengeteg értékkel bír - szögezte le hozzátéve, hogy a tavalyi első fesztiválon ötezren vettek részt.

A programokra térve ismertette: fellép a Vivat Bacchus énekegyüttes, a Szélkiáltó és a Zengő együttes, a Voisingers, valamint a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar.

Bemutatkozik az idén alapításának 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem tánccsoportja és fúvós együttese, a közönség szórakoztatásáról a szigetvári és siklósi hagyományőrző vitézek is gondoskodnak - sorolta Nagy Csaba. Mint jelezte: a Mecsek Maraton Team családi programmal készül a szervezők és lebonyolítók számára "nonprofit", a résztvevőknek pedig ingyenes fesztiválra.

Teleky Zoltán, a program egyik ötletgazdája és gasztronómiai szervezője arról beszélt, hogy a kezdeményezést szeretnék a jövőben Baranya legnagyobb fesztiváljává tenni, amely Orfűtől indulva Tekeresen keresztül egészen Kovácsszénájáig, illetve Abaligetig nyúlva mutatná be a megye értékeit, kincseit.

 

Forrás: mti

KultúraBaranya megyefesztiválOrfűgasztronómiaKincses Baranya