2024.05.27, Hétfő
Bikalon forgatott magyar alkotás kapta a legjobb külföldi filmnek járó elismerést Argentínában
pexels - illusztráció

Bikalon forgatott magyar alkotás kapta a legjobb külföldi filmnek járó elismerést Argentínában

MTI

2018.09.13. 14:09

Pozsgai Zsolt a Megszállottak címmű alkotása nyerte a legjobb külföldi filmnek járó elismerést és a zsűri különdíját az Argentínában megrendezett keresztény filmek világfesztiválján (Jesus Film Fest).

A rendező szerdán az MTI-nek elmondta: az idén elkészült, a Baranya megyei Bikalon forgatott film reformáció idején játszódó története Kálvin János reformátor, egyházalapító és a jezsuita rendet életre hívó Loyolai Szent Ignác az akkori korban "lehetséges, ám meg nem valósult, fiktív" találkozását dolgozza fel.

Az alacsony költségvetésű film a kétévente megrendezett keresztény témájú argentin seregszemlén 86 másik alkotást maga mögé utasítva nyerte meg a legjobb külföldi film díját, továbbá a zsűri különdíját.

Pozsgai Zsolt az ítészek indoklását idézve ismertette: "az elképesztő színészi munkák együttese győzte meg a zsűrit".

A reformáció emlékéve alkalmából született Megszállottak operatőre Kovács Claudia volt, Kálvin Jánost Szabó Máté, Loyolai Szent Ignácot Lux Ádám alakítja a filmben, amelyben Fésűs Nelly és Árpa Attila is szerepel.

A Jesus Film Fest keretében csaknem húsz argentin városban vetítik a seregszemle filmjeit szeptember végéig, a díjátadót októberben tartják.

KultúraBaranya megyeBikalPozsgai ZsoltMegszállottakJesus Film Fest