2024.03.02, Szombat
Ma kezdődik a Hét Domb Filmfesztivál Komlón
Hét Domb Filmfesztivál - Facebook

Ma kezdődik a Hét Domb Filmfesztivál Komlón

MTI

2018.09.03. 16:54

Ma kezdődik Komlón a Hét Domb Filmfesztivál, amelynek hét napja alatt több mint száz filmet vetítenek a baranyai városban.

A második alkalommal megrendezett fesztivál versenyprogramjába 60 alkotást válogattak be. A zsűri tagja Rófusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmrendező, Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, rendező és Halmy György dokumentumfilm-rendező.

A kategóriák - dokumentumfilm, animáció, kisjátékfilm, ismeretterjesztő- és természetfilm, nagyjátékfilm, egyéb film és diákfilm - első helyezettjei 300 ezer, a második helyezettek 200 ezer, a harmadik helyezettek 100 ezer forintos díjban részesülnek. A fesztivál fődíja 1 millió forint.

Az ingyenes vetítések mellett szakmai beszélgetések is várják a közönséget a versenyfilmek alkotóival pénteken és szombaton, de jelen lesz a pécsi Total Art műhely is, amely a rajzfilmgyártás alapjaira fogja tanítani a gyerekeket.

A komlói mustra ikerfesztiválja a nemzetközi műveket bemutató Seven Hills International Filmfestival (SHIFF), amelyet Pécsett rendeznek szintén mától vasárnapig.

PécsKultúraBaranya megyefilmHét Domb FilmfesztiválKomló vetítésSHIFF