2024.03.04, Hétfő
Az Expo Centerben lesz az idei Pécsi Egyetemi Napok!
pecsert.hu

Az Expo Centerben lesz az idei Pécsi Egyetemi Napok!

pecsert.hu

2019.03.05. 20:00

A korábbi évek látogatói tendenciái miatt az idei Pécsi Egyetemi Napok nem az utóbbi években megszokott Zsolnay Kulturális Negyedben, hanem új helyszínen zajlik majd április 25-27. között.

Évek óta a Zsolnay Kulturális Negyed biztosította a PEN helyszínét, ám a fesztivál az utóbbi években akkorára nőtt, hogy idén nagyobb helyszínre költözik. A szervezők az EXPO Center területén építik majd fel a három napos „fesztiválvárost”, és ez nem túlzás: hiszen azon túl, hogy a fesztivál kihasználja az EXPO Center minden meglévő helyiségét, felépül melléjük egy hatalmas nagyszínpad és egy hozzá tartozó fedett nézőtér is.

– Egyik szemünk sír, a másik nevet. Szomorúak vagyunk azért, mert a Zsolnay Kulturális Negyed immár kicsinek bizonyult a 20-25 ezresre nőtt fesztiválhoz, ugyanakkor örülünk annak, hogy évről évre erősödött a PEN, amely ma már országos viszonylatban is komolyan jegyzett fesztivállá nőtte ki magát – mondta Vincze Balázs.
A ZsÖK vezetője hozzátette, továbbra is szívesen segítenek a PEN-nek, amennyiben erre igényt tartanak a szervezők.

Gellai Gergő, a fesztivál főszervezője közölte: az idei PEN a tavalyi évhez képest több mint kétszeres alapterülen zajlik majd. – Az EXPO Centerben lehetőségünk nyílik olyan fesztivál infrastruktúra kiépítésére is, amelyet a Negyedben nem lehetett megtenni a műemléki környezet és a belső épületek adottságai miatt. Természetesen a helyszínre való kijutás megkönnyítéséről is gondoskodni fogunk, rendszeres buszjárat szállítja majd a fesztiválozókat a belváros, az egyetemi helyszínek és az EXPO Center között.

Forrás: pecsert.hu

KultúraBaranya megyePécsi Egyetemi NapokEXPO Center