2021.09.28, Kedd
Pergolesi-bemutató a Pannon Filharmonikusok húsvéti koncertjén Pécsett
Pannon Filharmonikusok‎ - Facebook - Fotó: Bublik Róbert - illusztráció

Pergolesi-bemutató a Pannon Filharmonikusok húsvéti koncertjén Pécsett

MTI

2019.03.27. 17:00

Háromszáz évre feledésbe merült Pergolesi-művet tűz műsorra neves olasz vendégművészek közreműködésével április 17-i, húsvéti hangversenyén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) a pécsi Kodály Központban.

Hirdetés

Az együttes hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a PFZ Giovanni Battista Pergolesi, a 18. század elején élt barokk zeneszerző D-dúr miséjét adja elő. A zenemű kottája 300 esztendőre feledésbe merült és csupán néhány évvel ezelőtt került elő ismét.

A művet így Nyugat-Európában is csak néhány éve mutatták be, a magyarországi közönség a Pannon Filharmonikusok előadásában hallhatja először majd Pécsett.

A nagyhét szerdáján tartandó koncerten Johann Sebastian Bach ritkábban hallható művei közül a Húsvéti oratóriumot tűzi műsorra az együttes.

A PFZ közölte: ebben az évadban olasz szólisták gazdagítják a húsvéti hangverseny műsorát. Giulia Bolcato (szoprán) és Matteo Mezzaro (tenor) énekművészek szólaltatják meg a műveket, valamint ismét színpadra áll a filharmonikusokkal Balogh Eszter (mezzoszoprán) és Hámori Szabolcs (basszus).

Az est karmestere az itáliai Paolo Paroni, a húsvéti hangversenyen közreműködik a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa is.

PécsKultúraBaranya megyePannon FilharmonikusokhúsvétPergolesi-bemutató

Hirdetés

Hirdetés