2024.03.04, Hétfő
Augusztus 20. - Koncertekkel, ünnepi műsorral várják az ünneplőket Pécsen és Baranya városaiban
pixabay - illusztráció

Augusztus 20. - Koncertekkel, ünnepi műsorral várják az ünneplőket Pécsen és Baranya városaiban

MTI

2020.08.19. 09:00

Ingyenes koncertekkel, táncbemutatókkal, gasztronómiai csemegékkel és népművészeti kirakodóvásárokkal várják az ünneplőket Pécsen és a baranyai városokban augusztus 20-án.

Mint azt a pécsi programokat szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. közleményében írták, a pécsi belvárosban, a székesegyház mellett álló Magtár Látogatóközpontban 17 órától a kenyérhez kötődő népszokásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a rendezvényen közreműködik a Zengő együttes.     

A pécsi székesegyháztól délre elterülő Dóm téren a Pannon Filharmonikusok ünnepi díszhangversenyt tart az este folyamán: népszerű Kodály- és Erkel-darabok csendülnek fel a zenekar tolmácsolásában és Bogányi Tibor vezényletével.     

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az érdeklődők a korlátozott férőhelyek miatt csak előzetes regisztrációval vehetnek részt az ünnepségen a Magtár Látogatóközpontban, jelentkezni a [email protected] címen lehet. Az esti Dóm téri koncertre szintén regisztrálni kell, amit a www.jegymester.hu oldalon, vagy személyesen a Kodály Központ jegypénztárában lehet megtenni.     

A nap zárásaként este kilenc órától látványos fényfestés színesíti a pécsi Szent István teret, míg a Sétatéri esték című programsorozat keretében ízletes ételek és borok, valamint kézműves portékák vásárát rendezik meg a Sétatéren.     

Mohácson délután kezdődnek a programok az ünnepi szentmisével, majd közgyűléssel, utóbbin a városi díjakat is átadják.

Komlón a reggeli szentmisét követően a Templom téren veszi kezdetét az ünnepi műsor délelőtt, majd 17 órától immár a Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) megnyitóján és a fesztivál ünnepi programjain vehetnek részt az érdeklődők.     

Szigetváron a délutáni kenyérszentelés és az önkormányzati ünnepi programokat követően Tötös Roland operaénekes, a Pécsi Nemzeti Színház művésze ad elő operaáriákat és olasz dalokat a várban.

KultúraBaranya megyekoncertaugusztus 20.