2024.03.29, Péntek
Országossá válik a Pécsi Galéria kezdeményezése
Illusztráció: pixabay.com

Országossá válik a Pécsi Galéria kezdeményezése

MTI

2021.04.03. 08:33

A szervezők most immár az egész országból várják olyan kultúra- és művészetszervező intézmények, galériák jelentkezését, akik szívesen csatlakoznak a kortárs képzőművészeti alkotásokat népszerűsítő akcióhoz.

Országos felhívássá bővítette kezdeményezését a Pécsi Galéria, amelynek során rendhagyó helyszíneken állítanak ki kortárs képzőművészeti alkotásokat az általános lezárások ideje alatt - közölte az intézményt fenntartó Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) az MTI-vel.

A ZSÖK közleményében emlékeztettek arra, hogy "Közart - ahol csak lehet" című, március elején Pécsen elindult kampány keretében olyan helyeken bukkannak fel művészeti alkotások, ahol a korlátozások idején is találkozhatnak vele az emberek - Pécsett például húsboltban, patikában és drogériában.     

A cég közleménye szerint a szervezők most immár az egész országból várják olyan kultúra- és művészetszervező intézmények, galériák jelentkezését, akik szívesen csatlakoznak a kortárs képzőművészeti alkotásokat népszerűsítő akcióhoz. A kezdeményezés és a csatlakozás részletei a pecsigaleriak.hu/kozart wedoldalon olvashatók.

KultúraPécsPécsi GalériaZsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kftképzőművészet