2024.03.19, Kedd
Cetbiológus és sarkkutató is előadást tart a diákoknak szóló eseményen
illusztráció - Envato

Cetbiológus és sarkkutató is előadást tart a diákoknak szóló eseményen

MTI

2021.04.14. 09:26

Online rendezik meg idén a Lányok Napját.

Online rendezik meg idén a Lányok Napját: április 22-én motiváló előadásokkal és panelbeszélgetésekkel, valamint inspiráló előadókkal várják a középiskolásokat és egyetemistákat. Az előadásokon és beszélgetéseken szakemberek és véleményvezérek vezetik be az érdeklődőket a STEM-területek (természettudományok, technológia, mérnöki tudományok, matematika) világába, aktualitásaiba − olvasható a szervezők keddi közleményében.

Az esemény fővédnöke és a nyitóbeszélgetés résztvevője Polgár Judit sakkozó, akinek a nézők élőben tehetnek fel kérdéseket.

A szakmaismerkedő- és tanácsadó beszélgetésen Balogh Nóri adattudós, Jurányi Zsófia sarkkutató, Orgel Csilla űrkutató, geológus, Pokol Juli építészmérnök és Székely Dóra cetbiológus mutatkozik be.

Techcégek munkatársai gyakorlati tanácsokat adnak arról, hogyan fejleszthetők a döntési készségek, az egyetemek pedig továbbtanulási lehetőségekről, az egyetemi életről mesélnek az érdeklődőknek.

 

Az esemény célja, hogy egyre több fiatal lány válassza a tudományos pályát

A résztvevők betekintést nyerhetnek a STEM-vállalkozások és a STEM-influencerek világába, de szó lesz a női hálózatok természetéről is, arról, hogyan segíthetik egymást a lányok, és az is kiderül, milyen sztereotípiák élnek az IT területén dolgozó nőkről.

A Lányok Napja programsorozat és a 2021. április 22-i digitális különkiadás szervezője a Nature-díjas Nők a Tudományban Egyesület, amelynek célkitűzése, hogy egyre több fiatal lány válassza a tudományos pályát, majd megkapja a megfelelő támogatást és a munkájáért járó elismerést. További információk az egyesület munkájáról a www.nokatud.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

 

Országos hírekkutatástudomány