2024.04.25, Csütörtök
Tovább erősödik a Siklósi Járási Mentőcsoport
bmpsz.hu - Határvédelemben a lovas polgárőrök

Tovább erősödik a Siklósi Járási Mentőcsoport

baranya.katasztrofavedelem.hu

2018.03.20. 16:59

A napokban kötött együttműködési megállapodást a siklósi Tenkes Lovas Sport Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az eredetileg sportegyesületként alakult szervezet Siklós környékén régóta aktív, példamutató önkéntes tevékenységet végez. A polgárőrséghez hivatalosan a közelmúltban csatlakoztak, tevékenységi körüket folyamatosan fejlesztik.

A velük megkötött katasztrófavédelmi együttműködési megállapodás eredményeként egy újabb képességgel bővül a járás önkéntes mentőcsoportjának eszköztára.

A lovas terepjáró képességük olyan területek gyors elérését is biztosítja, ahova járművekkel rendkívül gazdaságtalan lenne a bejutás. A lóról leszállítva Őket pedig jól felkészült, huszáros sportembereket kapunk az alapvető vízkárelhárítási feladatok ellátására, a lakosságvédelmi feladatok (kitelepítés, befogadás) támogatására, esetlegeses forgalomszabályozás és területbiztosítás végrehajtására.

AktuálisBaranya Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságSiklósegyüttműködési megállapodásSiklósi Járási MentőcsoportTenkes Lovas Sport Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület