2024.04.16, Kedd
Baranyai sikerek az országos úszóversenyen
Pixabay - illusztráció

Baranyai sikerek az országos úszóversenyen

baranya.katasztrofavedelem.hu

2018.04.04. 15:57

A budapesti Tüskecsarnok Sportuszodában szálltak vízbe a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2018. évi Országos Pontszerző Bajnokság Országos úszóbajnokságának résztvevői március 29-én. A megmérettetést a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen rendezte.

A főváros egyik új, kiemelt sportlétesítményében megtartott bajnokságra huszonkét csapat nevezett, minden megyei és a fővárosi igazgatóság küldött versenyzőket, emellett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ közös csapata, illetve a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ csapata is elindult. A verseny megnyitóján Markos Zoltán tűzoltó ezredes, fővárosi gazdasági igazgatóhelyettes kiemelte, az úszásnak a tűzoltók életében nagy szerepe van, hiszen akár naponta szükségük lehet e tudásra vízből mentés során.

A több mint kétszáz sportos résztvevő a kitűnő eredmények reményében, a saját és a szervezeti egysége sikeréért küzdve állt a rajtkőre. A versenyzők női és férfi kategóriában, korosztályokra bontva, különböző úszásnemekben indultak, így ötven- és százméteres távokon, gyors-, mell- és hátúszásban, illetve váltóversenyekben. A verseny kitűnő körülmények között, jól szervezetten, óvás és sérülés nélkül zajlott le.

A díjakat Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, fővárosi igazgató, Berecz György tűzoltó ezredes, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ igazgatója és Markos Zoltán tűzoltó ezredes adta át a helyezetteknek.

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok egyperces néma főhajtással tisztelgett a nemrég elhunyt Kiss Csaba tűzoltó alezredes, nagykátai hivatásos tűzoltóparancsnok emléke előtt. A tábornok megköszönte a résztvevőknek a sportszerű versenyzést, kiemelte az úszásnak és általában a sportolásnak az állóképesség fejlesztésében, a szolgálatképesség fenntartásában betöltött szerepét.

Berecz György tűzoltó ezredes örömét fejezte ki, hogy ismét szép számmal indultak kollégáink a versenyen, gratulált a helyezésekhez és mindenkinek biztonságos hazautazást kívánt.

Baranyai sikerek:

I. korcsoport mellúszás 6. helyezés: Molnár Máté

III. korcsoport hátúszás 5. helyezés:Torma Csaba

Férfi gyorsváltó I. korcsoport 2. helyezés:
Molnár Máté
Patkó Balázs
Vidák Attila
Szász Attila

AktuálisBaranya megyeúszóversenyTüskecsarnok Sportuszoda