2024.04.27, Szombat
Különleges szakácskönyvet adott ki a Pécsi Tudományegyetem
pte.hu

Különleges szakácskönyvet adott ki a Pécsi Tudományegyetem

pte.hu

2019.03.25. 16:00

Megjelent a Pécsi Tudományegyetem különleges szakácskönyve, amelyhez a recepteket a PTE hallgatói küldték be, és 50 különböző nemzet ételei közül mutatnak be egyet-egyet Algériától Vietnámig.

  „Minden jel arra mutat, hogy ez a könyv egy szakácskönyv. Egy nemzetközi szakácskönyv. Ötven étel és a hozzá való borok. Ha ennyi lenne az is elég lenne a szakácskönyvbe. De ez a könyv nemcsak egy recepteskönyv. Az ételeken és a rövid történeteken keresztül megismerkedhetünk a Pécsi Tudományegyetem néhány ifjú hallgatójával, a skót felföldtől belső Afrikáig és a Karib-tengerig. Velük járjuk a Pécsre vezető utat. Ismerőseink lesznek, szinte koccinthatunk a diákokkal. Különös fűszerek és alapanyagok, népszokások, méregerős paprikák, keleti titkok, háborúk és családi ünnepségek várnak az olvasóra, ha belelapoz ebbe a nem mindennapi kalandos könyvbe.”

Könyvajánló a Pécsi Borozó Gasztronómiai és Bormagazinból

 

 

A könyv 4500 Ft-os bevezető áron kapható a Nemzetközi Tavasz rendezvénysorozat ideje alatt (2019. június 30-ig) az alábbi értékesítési pontokon (a listát folyamatosan bővítjük):

 

    • ÁOK HÖK (Általános és Orvostudományi Egyetem Campus, Pécs, Szigeti út 12.)
    • PTE Borászat (Pécs, Pázmány Péter u. 4.)

 

A Pécsi Tudományegyetem az alábbi állandó helyszínen biztosít  lehetőséget a könyv 4500 Ft-os bevezető áron történő megvásárlására:

    • Pécsi Tudományegyetem Rektori Kabinet 108-as iroda (Pécs, Vasvári P. u. 4.)
      Nyitva tartás: K-SZ-CS 8-10-ig és 13-15-ig, előzetes egyeztetés alapján a vásárláshoz egyedi időpont is kérhető.
      Kontakt: Miklósné Kállinger Brigitta ([email protected])
      Csak készpénzes fizetési módra van lehetőség.

 

A lenti űrlap kitöltésével lehetősége nyílik a kedvezményes árú könyv lefoglalására is, melyet korlátozott számban tudunk biztosítani.

PécsAktuálisBaranya megyePécsi Tudományegyetemszakácskönyv