2024.07.18, Csütörtök

A Templom tér útfelújítására fordítja Komló a pályázati nyereményt

MTI OS

2018.09.03. 05:00

Harmincmillió forintot nyert a komlói önkormányzat a Belügyminisztérium útfelújítási pályázatán. A pénzből az elmúlt évek komplex munkáját megkoronázva a Templom teret és a Bajcsy-Zsilinszky utat újítja fel a város.

Komló hagyományosan jól szerepel a Belügyminisztérium útfelújítási pályázatán. Amióta létezik ez a lehetőség, azóta a város minden évben elnyert kisebb-nagyobb összegeket a belterületi úthálózat javítására. Nincs ez másként idén sem: a legfrissebb döntés értelmében harmincmillió forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a minisztérium.
A pénzből a Templom tér és a bele torkolló Bajcsy-Zsilinszky utca kap új burkolatot. Ezzel egy évek óta tartó, komplex rekonstrukciós program fejeződhet be a környéken. „A téren már elkészült a járdák és a parkolók felújítása, új parkolóhelyek épültek és elkezdtük a templom melletti szimbolikus kapuk újjáépítését. Folyamatban van a Kodály iskola felújítsa, bővítése és befejeződött a Szent Bernadett óvoda újjáépítése. Jövőre ráadásul a közútkezelő állami forrásból felújítja a térhez északról kapcsolódó Kossuth Lajos utcát. Ehhez társul a tér újraaszfaltozása és az Oktatás Kapujának jövőre tervezett újjáépítése, amivel lezárul a terület teljes megújulása” – mutatta be a többlépcsős beruházást Polics József polgármester.
A most elnyert 30 millió várhatóan nem fedezi az összes költséget. Az önkormányzat azonban a felelős gazdálkodásnak köszönhetően rendelkezik az ilyen esetekre tartalékokkal, a várhatóan 5-6 millió forint többletforrást is elő tudja teremteni. A Belügyminisztériummal rövidesen aláírják a támogatási szerződést, a közbeszerzési eljárások kiírása őszre, a tényleges munka megkezdése pedig az időjárás függvényében tavaszra várható.

AktuálisBaranya megyepályázatútfelújításKomló Templom tér