2024.04.25, Csütörtök
Baranya megyének is hoz fejlesztést a paksi atomerőműbővítés
Süli János - Facebook

Baranya megyének is hoz fejlesztést a paksi atomerőműbővítés

Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.04.03. 19:00

Öt megye kormánymegbízottjai és közgyűlési elnökei találkoztak március végén Süli János tárca nélküli miniszterrel Szekszárdon, hogy a Paks II projekthez kapcsolódó együttműködési lehetőségekről egyeztessenek.

Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter az atomerőműbővítésről és a beruházáshoz kapcsolódó térségi együttműködési lehetőségekről adott tájékoztatást a megjelent vezetőknek. A miniszter hangsúlyozta, az atomerőművet úgy kell megépíteni, hogy hatvan évig olcsón és biztonságosan tudjon villamos energiát termelni. Hozzátette: a Paks II. projekt nem képzelhető el térségfejlesztés nélkül. A cél az, hogy a környező megyék, illetve az azokban működő vállalkozások, a térségben élő emberek egyaránt megtalálják azokat a lehetőségeket, amelyekkel a beruházáshoz kapcsolódni tudnak.

A Ferropatent Zrt. székhelyén tartott tájékoztatón részt vett dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is. A hivatal vezetője a találkozó után elmondta, a paksi atomerőműbővítéshez kapcsolódó térségfejlesztésnek köszönhetően Baranya megye is számos fejlesztésben érdekelt. Példaként a pogányi repülőtér meghosszabbítását, az M9-es gyorsforgalmi út Pécset érintő szakaszának megépítését, illetve az új mohácsi hidat említette. Kitért arra is, hogy a Baranya Megyei Kormányhivatalnak eddig voltak és a jövőben is lesznek feladatai a beruházáshoz kapcsolódó hatósági eljárások lefolytatásában.

AktuálisBaranya megyefejlesztéspaksi atomerőmű