2024.03.29, Péntek
Az Eötvös utcával folytatódik Komlón a járdaépítés
pixabay - illusztráció

Az Eötvös utcával folytatódik Komlón a járdaépítés

MTI OS

2019.06.14. 13:11

Hatmillió forintos beruházással folyatódik a komlói Eötvös utca környezetének felújítása. A munkát a Városgondnokság és a helyi közfoglalkoztatottak közösen végzik.

A kenderföldi Eötvös utca felújítása egy több éve tartó beruházássorozat. Az önkormányzat lépésről lépésre végezte el az elöregedett közművek cseréjét, az úttest és a parkolók újraburkolását, most pedig a járdákon a sor. Az egyik oldal már tavaly elkészült, most pedig az út átellenes oldalán cserélik a szakemberek a járda burkolatát, mintegy 300 méteren.
A projekt része mintegy féltucat, rossz állapotú lépcső rendbehozása és a kukatárolók helyének a kialakítása is. Az építkezés miatt közlekedési fennakadások nem lesznek, a parkolás is folyamatosan biztosított ez Eötvös utca átellenes oldalán.
A mintegy hatmillió forintos összköltségvetésű munkákat részben a városi közfoglalkoztatási programból, részben pedig Komló saját fejlesztési forrásaiból finanszírozza az önkormányzat. „Az úthálózat folyamatos karbantartása érdekében minden lehetséges forrást felhasználunk már évek óta. Az Eötvös utca jó példa arra, hogy kis lépésekben haladva is eredményesek tudunk lenni, hiszen pár év alatt teljes egészében megújult a szakasz” – foglalta össze a város útstratégiáját Polics József polgármester.
Ennek szellemében folytatódnak az idei évben is a beruházások: a Petőfi tér környékén már dolgoznak a kivitelezők, hamarosan felvonulnak a Kossuth Lajos és a Bajcsy-Zsilinszky utcákra is. Emellett kisebb léptékű munkák, például kökönyösi és szilvási garázssorok útjainak felújítása is szerepel a tervek között.

AktuálisjárdaépítésKomló Baranya megye