2024.03.04, Hétfő
Terv szerint halad a komlói vásárcsarnok felújítása
Polics József - Facebook

Terv szerint halad a komlói vásárcsarnok felújítása

Polics József Facebook

2019.08.02. 10:00

Elkészült a garázsok közötti parkoló és az ütemtervnek megfelelően zajlanak a komlói vásárcsarnok külső és belső renoválási munkálatai. A több mint 700 millió forintos, háromnegyed részben európai uniós forrásból finanszírozott beruházás adventre készülhet el.

A rossz állapotban lévő épületek elbontásával és a telkek egybenyitásával kibővítik a komlói vásárcsarnok parkolóit: a garázsok közötti 30 várakozóhely aszfaltozásán túl is vannak a kivitelezők, rövidesen pedig további 60 fog elkészülni. A felújítási munkálatok végére a parkoló nemcsak piacnapon, hanem bármely hétköznapon is igénybe vehető lesz.

A Berek utcai épület belterében is jól haladnak a munkálatok. A hőszigetelés és az új nyílászárók beépítése, valamint a belső gépészeti és villamossági elemek energetikai korszerűsítése jobb és igényesebb körülményeket teremt a kereskedőknek és a vásárlóknak is.
„Példátlan nagyságrendű építkezéssorozat folyik jelenleg is a városban, hiszen több, százmilliós nagyságrendű beruházáson dolgozunk egyszerre. Ezért is nagy öröm számomra, hogy a vásárcsarnok felújításával időterv szerint tudunk haladni. Az építkezés helyszínén már látható felújítások alapján biztos vagyok benne, hogy ez a renoválás sok örömet fog szerezni a komlóiaknak” – reménykedett Polics József polgármester.

Az épületet műszaki átadása 2019 októberében, használatba vétele pedig novemberben várható. Az önkormányzat tervei szerint az advent heteiben vissza is költözhetnek a kereskedők.

AktuálisKomló Baranya megyevásárcsarnokfelújítás