2024.04.23, Kedd
Semmelweis-napon köszönték meg az orvosok, ápolók munkáját
pixabay - illusztráció

Semmelweis-napon köszönték meg az orvosok, ápolók munkáját

Baranya Megyei Kormányhivatal

2020.07.04. 22:00

A járványhelyzet alatt is töretlen, magas színvonalú munkáját köszönte meg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának vezetése több, mint 80 munkatársának, akik Semmelweis-nap alkalmából vehettek át elismeréseket. Az eseményen dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője is részt vett.

A kormánymegbízott beszédében a koronavírus-járványról, és az egészségügyi és népegészségügyi munkatársak helytállásáról emlékezett meg, hangsúlyozva, hogy ebben a nehéz időszakban a kormányhivatal legfontosabb partnere a Pécsi Tudományegyetem volt. Hozzátette: a most ünnepelt egészségügyi dolgozók mellett a kormányhivatal népegészségügyi és foglalkoztatási szakemberei is példásan helyt állták a veszélyhelyzetben, amiért őket is köszönet illeti.

Sebestyén Andor a Klinikai Központ elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a Klinikai Központ egységeiben naponta 6 ezernél is több járóbeteget és megközelítőleg 1200 fekvőbeteget látnak el, ami hatalmas szám.

Betlehem József professzor, a PTE rektorhelyettese beszédében az egészségügyi dolgozók veszélyhelyzet alatti áldozatos munkáját emelte ki, ismerte el.

A rendezvényen miniszteri elismeréseket adott át és köszöntőt mondott Kollár Lajos miniszteri főtanácsadó is, aki kiemelte: A kormány időben meghozott döntései mellett a legnagyobb szerepe az egészségügyi dolgozók munkájának volt abban, hogy relatíve enyhe lefolyású maradt a járvány Magyarországon.

AktuálisSemmelweis NapelismerésPTE