2024.05.23, Csütörtök
A Pécsi Tudományegyetem Innovációs Napok rendezvénye a mesterséges intelligenciára fókuszál
Fotó: pte.hu/ stockfoto

A Pécsi Tudományegyetem Innovációs Napok rendezvénye a mesterséges intelligenciára fókuszál

MTI

2024.05.11. 08:27

Ismét megrendezik az ingyenes programsorozatot, amelyen az MI mellett a tudományos és üzleti kapcsolatok fejlesztése is kiemelt figyelmet kap.

Idén is megtartják május 14-én és 15-én  a Pécsi Tudományegyetem hagyományos kutatás-fejlesztési rendezvényét - közölte az intézmény az MTI-vel. 

Felkészülés a mesterséges intelligencia okozta változásokra

Azt írták, hogy a Deutsche Telekom IT Solutionsszel közösen szervezett esemény első napján a mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos kutatásokkal, innovációkkal és üzleti-technológiai megoldásokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.
Arra keresik a választ, hogy miként lehet felkészülni és reagálni az MI előidézte változásokra, miként aknázhatók ki az MI képességei, és milyen hatásainak kell kiemelt figyelmet szentelni. Számos gyakorlati példa segítségével világítanak rá az első nap szakértői a téma jogi, technológiai, telekommunikációs és társadalmi aspektusaira - sőt, az érdeklődők ki is próbálhatják tudásukat a gépi tanulás területén egy mini workshop keretén belül, amelyre a második napon, 15-én kerül sor.

Tudomány és üzlet kapcsolata

A második napon a természettudományos kutatási eredmények kapcsán az ultraprecíziós megmunkálásról és a mikotoxinok élelmiszeripari vonatkozásairól esik szó, tovább a gyógyszertudományi képzések aktuális kérdéseit vitatják meg érintett kutatók, vezetők és szakemberek.
Az eseményt több kísérőrendezvény is színesíti, így az érdeklődők vállalkozásfejlesztésről és a termékek piacosításáról, a vállalkozások digitalizációs lehetőségeiről, az adatvagyon hasznosításáról és annak jogi kereteiről is értesülhetnek.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a pteinnovacio2024.ticketninja.io weboldalon lehet megtenni - olvasható a közleményben.

AktuálisPécsPécsi Tudományegyeteminnovációs napokmesterséges intelligenciaDeutsche Telekom IT Solutions