2024.07.17, Szerda

mesterséges intelligencia

A művészetek, a tudomány és a mesterséges intelligencia köré épülő programsorozatot tartanak Pécsen

2023.10.06

Helyi hírek

Kerekasztal-beszélgetésekkel, digitális képzőművészeti alkotásokkal, robotika bemutatóval és művészetterápiás workshopokkal is várják az érdeklődőket az október 10. és 19 között a baranyai vármegyeszékhelyen zajló Art&Science elnevezésű rendezvénysorozaton - tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem az MTI-t.

Az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia az idei Pollack Expón Pécsen

2023.04.08

Az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia köré szerveződik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) mérnökkarának legkiemelkedőbb szakmai rendezvénye, a 16. Pollack Expo április 13-án és 14-én Pécsen - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Betegadatokkal kapcsolatos fejlesztéseket hajtottak végre Pécsen csaknem kétmilliárd forintból

2022.12.17

Helyi hírek

Az érkező információkból a mesterséges intelligencia segítségével jöhetnek létre új kutatási eredmények, és az adatok hozzájárulhatnak új gyógyszerek és új, akár személyre szabott gyógyítási módszerek kifejlesztéséhez.

A 4iG Nyrt. többségi tulajdont szerez a Pécsen is jelen lévő INNOByte-csoportban

2020.09.27

Helyi hírek

Az INNObyte a contact center szolgáltatások, az üzleti intelligencia, a tesztautomatizáció, a mesterséges intelligencia-fejlesztés és az adatbázis megoldások specialistája.

Trendi mérnökök

2020.01.31

Aktuális

Az új technológiák és a gyorsuló innováció kihívásokat és egyben lehetőségeket is jelentenek a jövő mérnökei számára. Szemünk előtt zajlik az ipar negyedik forradalma, az ipar 4.0-ának nevezett átalakulás, ami magával hozta a mérnöki és informatikai szakmák változását. Az új kulcsszavak az automatizálás, a mesterséges intelligencia, a folyamatoptimalizálás és a környezetvédelem, amelyek mind a mérnöki területek felértékelődését okozzák.

Sokba kerülhet, ha cégének nincs digitális ügyfélszolgálata

2018.03.02

A digitális forradalom az ügyfélszolgálatok munkáját is átalakítja, hiszen egyre terjednek a chatbotok, az automatizált hívások és a mesterséges intelligenciával működő rendszerek.

Összefogott a szúnyogok ellen Pécs és a Virológiai Nemzeti Labor

2023.05.27

Helyi hírek

Új formában működik együtt Péccsel a Virológiai Nemzeti Labor csípőszúnyogokkal is foglalkozó kutatócsoportja; a tudományos tanácsadás is szintet lépett; a talán mára sokak által ismert mosquito alert telefonos applikációt mesterséges intelligencia segíti; a lakosság bevonására és tudatosságának fokozása érdekében egy új Facebook-oldal (a Pécsi szúnyog) és egy rendezvénysorozat is elindult. Az újdonságokról Kincs Gergelyt a PTE Inno-Capital Kutatáshasznosító és Fejlesztő Kft., a PTE hasznosító vállalkozásának ügyvezetőjét és dr. Kemenesi Gábort, a Nemzeti Virológiai Laboratórium munkatársát kérdeztem.

Elvira megszólal: robotasszisztenssel újul meg a vasúttársaság telefonos ügyfélszolgálata

2023.01.31

Lényegesen gyorsul az utasok kiszolgálása a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán: teljesen magyar fejlesztésű robotasszisztenssel újul meg az Elvira menetrendi szolgáltatás.

NISZ: mesterséges intelligencia segíti az ügyintézést a kormányablakokban

2022.09.27

Országos hírek

Mesterséges intelligenciával támogatott, érintőképernyős önkiszolgáló pontokon is lehet már ügyeket intézni a kormányablakokban országszerte majdnem kétszáz helyszínen - közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. kedden az MTI-vel.

Mesterséges intelligencia segíti a stroke-betegek kezelését

2020.08.15

Aktuális

A stroke-betegek gyorsabb és hatékonyabb kezelését szolgálja egy mesterséges intelligenciát is alkalmazó számítástechnikai rendszer, amelyet már több dunántúli kórház használhat - közölte a Pécsi Tudományegyetem pénteken az MTI-vel.

Szívesen vásárolna önvezető autókat a magyarok többsége egy kutatás szerint

2018.12.12

A magyarok több mint fele számít arra, hogy az önvezető autók széles körben elérhetők lesznek; a megkérdezettek 72 százaléka szívesen vásárolna mesterséges intelligencia által vezetett járművet a jövőben - derül ki az IBM megbízásából végzett kutatásból.

Beírattak a Pécsi Egyetemre egy chatbotot

2017.10.21

A Jogtudományi Karon tanul, de már tanítja is egy speciális tanfolyamon a joghallgatókat. Az iLex és az IBM Cloud közös fejlesztése egy magyarul beszélő, jogi területen bevethető chatbot.