2024.02.26, Hétfő

Aktuális

Pécsre érkezik az Euroexam Próbavizsga Turnéja

2017.03.29

Országszerte ingyenes próbavizsgát hirdetett az Euroexam március 24. és április 14. között.

Természetvédelmi rajzverseny: óvodások és iskolások alkotásait várják

2017.03.27

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Pécsi Kulturális Központ közösen hirdet alkotói pályázatot Föld Napja alkalmából.

Tapasztalatokat cseréltek a polgármesterek

2017.03.26

Partnertalálkozóra hívta a Hungária Takarékszövetkezet a Tolna- és Baranya megyei önkormányzati partnereit Mecseknádasdra. Az eseményhez közel ötven településvezető csatlakozott.

Egyhetes Internet Fiesta indul a könyvtárakban

2017.03.21

Immár 18. alkalommal rendezik meg az Internet Fiesta programjait a hazai könyvtárakban. A tervek szerint 442 település 500 intézményben, összesen 1701 program valósul meg március 22-29-e között.

Életet menthet a bekapcsolt biztonsági öv!

2017.03.17

A biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak, tehát az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök péntektől vasárnapig, országos akcióban.

Állami kitüntetéseket vehettek át a kormányhivatal munkatársai

2017.03.16

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter március 15-e alkalmából állami kitüntetéseket és Miniszteri Elismerő Okleveleket adott át. Az idei évi kitüntettek között a Baranya Megyei Kormányhivatal három munkatársa is ott lehetett.

Az év háziorvosa: Még két hónapig ajánlhatja háziorvosát

2017.03.15

Tavaly decemberben hetedszer indult el Az év praxisa a Kárpát-medencében elnevezésű pályázat, amelyben keresik a tavalyi év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát.

Az intelligens szakosodás megvalósítása érdekében fejlesztés indult a pécsi egyetemen

2017.03.14

Csaknem 3,4 milliárd forintos európai uniós forrásból finanszírozott projekt indult a Pécsi Tudományegyetemen (PTE), a felsőoktatási intézmény nyolc karának és klinikai központjának részvételével. A projekt a nemzeti intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégia (S3) megvalósítását szolgálja.

A szekszárdi és villányi vörösborok vitték a prímet az idei Országos Syngenta Borversenyen

2017.03.11

Ismét Tokaj nyert a borvidékek között a XVI. Országos Syngenta Borversenyen, ahol az ország összes bortermelő térségéből benevezett 459 nedű közül a legjobbnak választott tizenháromból hetet készítettek a történelmi borvidék borászai.

Az utókor számára is elérhetővé válnak a levéltárak kulturális örökségei

2017.03.09

Több mint 2,6 milliárd forintos európai uniós forrásból finanszírozott levéltári közigazgatási szolgáltatásfejlesztés indul – jelentették be Pécsett.

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

2017.03.07

Az Országgyűlés kedden munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét.

Újra lehet pályázni a rádiós műsorok támogatására

2017.03.06

A Médiatanács döntése alapján a megyében a komlói 99,4 Rádió kapott segítséget, de az idei év kereteit is megnyitották.

Komoly gondok a magyar UPC Direkt-nél

2017.03.04

Több olvasónk is jelezte, hogy a UPC Direct vezeték nélküli szolgáltatásinak az ügyfelei pénteken számos hazai forgalmazónál zárt ajtókba ütköztek. A kecskeméti forgalmazó üzletének az ajtajára az volt kiírva, hogy az üzlet adminisztratív okok miatt van zárva, de hasonló felirattal szembesülhettek az ügyfelek Szegeden és még számos hazai városban.

Baranyában sem rajonganak a torkos csütörtökért

2017.03.01

Idén ugyan nem hirdették meg központilag a Torkos Csütörtök akciót, a Clementine Consulting elemzői egy interaktív térképen viszont összegyűjtötték azokat az éttermeket, ahol március 2-án torkoskodhatunk.

Haltetemek tömkelege úszik a tavakon

2017.02.28

Horgászati tilalmat rendelt el a Baranya Megyei Kormányhivatal a Duna Kölkednél található holtágán a Belső-Béda halgazdálkodási vízterületen, valamint a Majláthpusztai tavon. A tilalom elrendelését a helyszínen tapasztalt halpusztulás okának tisztázása, a halak, illetve élőhelyük védelme tette szükségessé.

Szigetvár ostroma is téma lesz az MTA filmklubján

2017.03.29

2017. április 12-én indul a Magyar Tudományos Akadémia filmklubjának tavaszi szezonja, melynek többek között témája lesz a Tanácsköztársaság története és a történelemhamisítás kérdése, Szigetvár ostroma egy játékprogrammal életre keltve, a 2033-as Mars-misszió, a dunai halak élővilága Budapestnél és a Seuso-kincsek rejtélye is.

Baranyában is pályázhatnak NépmesePontra

2017.03.26

A magyar népmesekincs továbbadását és a gyerekek kompetenciafejlesztését szolgáló NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány csaknem 1,2 milliárd forint értékben, EU-s forrásból.

Folyamatos a toborzás Baranyában

2017.03.22

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság toborzói újabb helyszíneken várják a rendőri hivatás iránt érdeklődőket.

Megkezdte működését a Pécsi Egyházmegye Pasztorális Irodája

2017.03.19

Március elsején megalakult Pécsi Egyházmegye Pasztorális Irodája, amelynek feladata és célja az, hogy a pasztorális terv megvalósulását elősegítse az evangelizáció, a szeretetszolgálat, a közösségek és a liturgia területén.

Tanácsosi címet kapott a katasztrófavédelem közalkalmazottja

2017.03.17

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy a munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként tanácsosi címet adományozott Horváth Péter részére.

Széchenyi-díjat kapott a pécsi egyetem idegsebészeti klinikájának egyetemi tanára

2017.03.15

Nagy megtiszteltetésnek tartja Dóczi Tamás Péter idegsebész, hogy gyógyító tevékenységét Széchenyi-díjjal ismerték el a nemzeti ünnepen a Parlamentben.

Rangos elismerésben részesült dr. Béli Gábor egyetemi docens

2017.03.14

Elismeréseket adott át Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter Magyarország Köztársasági Elnöke megbízásából nemzeti ünnepünk, 2017. március 15-e alkalmából.

Gondok vannak az új kétezressel

2017.03.14

Az elmúlt napokban elárasztották az internetet azok a cikkek, amelyek szerint bőven akadnak olyanok, akik az új kétezres és húszezres összetéveszthetőségére panaszkodnak.

Ismét a pécsi professzort jelölték a Magyar Vitorlás Szövetség elnökének

2017.03.10

Egyetlen jelöltként a jelenlegi vezetőt, Kollár Lajost jelölték a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöki posztjára.

A kanyarójárvány kitörésére figyelmeztet a virológus

2017.03.07

A kötelező és ajánlott védőoltások alkalmazásának szükségességére figyelmeztet a Pécsi Tudományegyetem legmagasabb biztonsági követelményeknek is megfelelő (BSL-4) virológiai laboratóriumának vezetője.

Pécsett csapott le a tavaszi jégeső!

2017.03.06

Az előrejelzések szerint az időjárás egész héten szeszélyesen alakul, de a hétfői napon igazán váratlan dolog történt az ország több pontján is.

Több száz önkormányzat jutott szociális tűzifához a Mecsekerdő Zrt. jóvoltából

2017.03.04

A Mecsekerdő Zrt. több mint 12 ezer köbméter tüzelőt szállított 225 önkormányzatnak a februárban zárult szociális tűzifa-program keretében.

A villányi gazdák sem panaszkodnak a fagykár miatt

2017.03.02

Korai még temetni az idei bortermést és bort, a szőlő ugyanis "téli álmot alszik", a mínusz 20 fok körüli hőmérsékleteket is elviseli - közölte a Borháló Borkereskedés.

Új népegészségügyi stratégiával válhatunk egészségesebb nemzetté

2017.03.01

2017 és 2026 közötti időszakra új nemzeti népegészségügyi stratégia kidolgozását kezdi meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), amely továbbra is a megelőzést helyezi a fókuszba - jelentette be a tárca miniszteri biztosa kedden az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) európai egészséges városok hálózatának háromnapos nemzetközi konferenciáján Pécsen.

Töretlen a mohácsi fesztivál népszerűsége

2017.02.27

A busójárás Közép-Európa "hatalmas farsangi fesztiválja", amelyet a magyar Országgyűlés törvénnyel is véd, az a hungarikumok sorában is helyet kapott – nyilatkozott a kultúráért felelős államtitkár.