2023.12.07, Csütörtök

Aktuális

Pécsi karmestersiker Prágában

2017.02.23

Prágában a hétvégén tartották meg a WASBE nemzetközi fúvószenekari szervezet prágai nemzetközi minősítő versenyét, ahonnan a pécsi illetőségű Tari Gergely által vezetett Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar kategóriagyőztesként, kiemelt arany minősítéssel tért haza.

A biobiztonsági szint csúcsán a pécsi egyetem virológiai laboratóriuma

2017.02.21

Mintegy 120 millió forintos európai uniós forrásból fejlesztették a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában működő magas biológiai biztonsági szintű virológiai laboratóriumot.

Domborművet állítottak Pécsett a Szovjetunióba hurcoltak emlékére

2017.02.19

A vasútállomás szomszédságában felállított, Trischler Ferenc szobrászművész által tervezett, csaknem egy méter széles, bronzból készült domborművet több mint száz ember részvételével avatták fel.

Milliárdos fejlesztéssel teszik rendbe a pécsi belváros déli részét

2017.02.17

Megújul és bővül az üresen álló Ifjúsági Ház, új parkot alakítanak ki, szilárd burkolatot és elektromos töltőhelyeket kap a Centrum-parkoló. A napokban ez a negyedik pécsi projekt, amiről hírt adunk.

Óriási szabadidős fejlesztés Pécsett: aquapark és sportcsarnok épül

2017.02.16

A Modern városok program keretében 2019-ben kezdődhet meg egy több tízezer négyzetméteres komplexum építése, melyben tó, élményfürdő, csúszdák és wellnessrészleg is helyet kapnak.

Mindenkit érint a pécsi egyetemalapítás emléknapja

2017.02.15

A Pécsi Tudományegyetem alapításának idén esedékes 650. évfordulója a felsőoktatási intézmény, a katolikus egyház és baranyai megyeszékhely közös ünnepe – állítja az egyetem rektora.

Ismét hatásosnak bizonyult a finn-módszeres ellenőrzés

2017.02.22

Baranya megyében február hónapban is eredményes ellenőrzéseket hozott a finn-módszer. Egy nap alatt négy helyszínen, több mint ötszáz járművezető ittasságát ellenőrizték Szentlőrincen és Bükkösdön.

Pécsre várják az építőipar javát

2017.02.20

Az ágazat szakmai újdonságai és az építési jog változásai is hangsúlyt kapnak az idei Pollack Expón, melyen állásbörze is lesz.

Fontos határidő közeleg a vállalkozók számára!

2017.02.19

Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek februárban kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. A határidő február 27-én jár le, az elszámolás pedig – az eddig megszokottak szerint – a 16SZJA jelű bevallás benyújtásával teljesíthető.

Pécsen bővít irodaházat a Jánosik

2017.02.16

Az IT Services beruházása lesz a magyar építőipari cég új szervezeti egységének egyik első munkája.

A közgyűlés kiáll a Dráva védelme mellett

2017.02.16

2017. február 15-én Horvátország vízierőmű-terveivel szembeni fellépésre kérte fel a kormányt a Somogy Megyei Közgyűlés. A képviselők többségének támogatásával meghozott döntés szerint a testület elutasítja a folyón az újabb vízierőművek építését. Tavaly novemberben a Baranya Megyei Közgyűlés a somogyival lényegében egyező határozatot fogadott el a Dráva védelméért.

Baranya megyében is fejleszt a Duna-Dráva Nemzeti Park

2017.02.14

A nemzeti park igazgatósága élőhely-rehabilitációt hajt végre Dunaszekcsőnél, új őrszolgálati irodát épít Kölkeden, és infrastrukturális fejlesztéseket végez Barcs környékén, összesen közel 1 milliárd forintból.