2024.04.17, Szerda
 Rangos nemzetközi elismerésben részesült a pécsi egyetem fiatal kutatója
pecsinapilap.hu

Rangos nemzetközi elismerésben részesült a pécsi egyetem fiatal kutatója

pecsinapilap.hu

2019.01.11. 15:25

Dr. Raposa László Bence, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Kar (ETK) Ápolástu-dományi, Alapozó Egészségtudományi és Védőnői Intézetének adjunktusa a New York-i Magyar Tudományos Társaság elismerését vehette át.

A New York Hungarian Scientific Society (New York-i Magyar Tudományos Társaság) minden évben meghirdeti az "Albert Szent-Györgyi Young Investigator Award"-ot (Szent-Györgyi Albert Fiatal Kutatói díj), melyre 35 évnél fiatalabb kutatók pályázhatnak kutatási témájukkal és szakmai előéletükkel, valamint egy munkájukat bemutató videóval, angol nyelven. A négy díjazottat több száz pályázatból választják ki.

A Pécsi Tudományegyetem vonatkozásában először részesült e rangos díjban fiatal kutató.

Dr. Raposa László Bence az elismerés kapcsán elmondta: "Kutatási témám a különféle élelmiszer adalékanyagok molekuláris epidemiológiai és epigenetikai vizsgálata. A pályázatra is ebben a témában nyújtottam be kutatási összefoglalót. Igazán nagy megtiszteltetés számomra ez a nemzetközi elismerés. Az, hogy a Pécsi Tudományegyetem, valamint ,,alma mater”-em, az Egészségtudományi Kar nevének öregbítéséhez hozzájárulhattam, külön öröm számomra. De a munkának még koránt sincs vége, haladok előre a megkezdett szakmai és kutatói úton. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik folyamatosan segítették és segítik szakmai munkámat, és ezáltal hivatásom beteljesedését.” – adott hangot örömének Raposa László Bence.

PécsHelyi hírekPécsi Tudományegyetemfejlesztéskutatásdíjfelsőoktatás