2024.03.29, Péntek
Elmaradnak a Pécsi Napok programsorozat eseményei
Illusztráció (pixabay.com)

Elmaradnak a Pécsi Napok programsorozat eseményei

MTI

2020.09.01. 16:53

Néhány programot a járványhelyzet ellenére megtartanak: az első őszi napokon többek között a Budapest Bár koncertje és a Jávor című monodráma várja a látogatókat.

Idén nem rendezik meg a több évtizedes múltra visszatekintő Pécsi Napok programsorozat eseményeit a baranyai megyeszékhelyen, ugyanakkor több őszi rendezvénnyel is várják a kultúrabarátokat a városba - adtak tájékoztatást a szervezők.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) közleménye szerint a társaság a biztonságot helyezi előtérbe, így - a vírushelyzetre való tekintettel - a sokezres fesztiválozó tömeg elkerülése érdekében a belvárosi fesztiválnak csak egy kis szeletét valósítják meg.


A Bor és dal ünnepét megtartják

Ilyen kivétel lesz a XXIV. Európai Bordalfesztivál magyar különkiadása, a Bor és dal ünnepe - Népek Bordalai és Táncai című rendezvény, amelyet szeptember 26-án tartanak meg a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az eseményen mások mellett fellépnek a Pécsi Férfikar tagjai és a látogatók részt vehetnek a X. Villányi Prémium Bormustrán is.

Szeptemberben folytatódik a Pirogránit Esték programsorozat a Zsolnay-negyed Pirogránit udvarán és elindul az E78 Koncertterem, a Kodály Központ, valamint a Művészetek és Irodalom Háza programsorozata is.

Az első őszi napokon többek között a Budapest Bár koncertje és a Jávor című monodráma várja a látogatókat.

A helyszínek biztonságos látogatása érdekében új protokollt is kidolgozott a ZSÖK, mindezek részleteiről később nyújtanak tájékoztatást a szervezők - közölték.

Helyi hírekPécsKoronavírusprogramok