2024.02.27, Kedd
Meleg étellel köszöni meg a kórházi dolgozók munkáját az evangélikus egyház
Illusztráció: pixabay.com

Meleg étellel köszöni meg a kórházi dolgozók munkáját az evangélikus egyház

MTI

2020.12.24. 10:12

Többek között a pécsi, a debreceni, a győri és a szegedi kórház Covid-, illetve sürgősségi osztályainak dolgozói részesülhetnek a támogatók vendégszeretetében.

Meleg étellel köszöni meg a Magyarországi Evangélikus Egyház Budapesten és több vidéki nagyvárosban az egészségügyi dolgozók munkáját.

Az evangélikus egyháznak az MTI-hez is eljuttatott közleménye szerint december 26. és január 2. között Covid- és intenzív osztályokon dolgozók kapnak meleg ételt. Az Angyalokat vendégelnek meg elnevezésű kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a https://perselypenz.lutheran.hu/angyalok oldalon keresztül, online bankkártyás támogatással.

A csaknem egy éve tartó járványhelyzetben az egészségügyben dolgozó orvosok, ápolók és munkatársaik hatalmas fizikai és lelki teher mellett végzik napról napra szeretettel, odaadóan a munkájukat. A hospital szónak ezekben a szokatlan időkben, ezen a megszokottól eltérő karácsonyon a kórházon túl is van üzenete: a latin hospitalitas vendégszeretetet jelent - írták.

Kitértek arra: az összefogás ötlete a Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye esperesétől, Zsarnai Krisztiántól származik. Nyíregyházán az ünnepek alatt egy helyi étterem segítségével száz adag meleg ételt és száz bibliaolvasó útmutatót szállítanak a kórház Covid-osztályán dolgozóknak. Az akciót az evangélikus egyház elnöksége és Cserháti Péter, a megvalósítandó budapesti Luther Kórház mentora országos szintre emelte.

Budapesten a Honvédkórház, a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet munkatársai, vidéken a székesfehérvári, a pécsi, a debreceni, a győri és a szegedi kórház Covid-, illetve sürgősségi osztályainak dolgozói részesülhetnek a támogatók vendégszeretetében.

Helyi hírekPécsKarácsonyegyházadományKoronavíruskórház