2024.04.27, Szombat
Új fűtési és hűtési rendszerek mellett napelemeket telepítettek a vármegye tíz járásában
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Új fűtési és hűtési rendszerek mellett napelemeket telepítettek a vármegye tíz járásában

MTI

2024.03.29. 08:05

Harminchat helyszínen valósítottak meg energetikai fejlesztést a vármegyében.

Éves szinten több mint kétmillió kilowattóra megtakarítást eredményez az a másfél milliárd forintos energetikai fejlesztéssorozat, amely a közelmúltban zárult le a Baranya Vármegyei Kormányhivatal épületeiben - közölte az intézmény az MTI-vel.
 


Másfél milliárdot fordítottak a korszerűsítésekre

 A kormányhivatal közleményében azt írták, hogy a másfél milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből nyerték el, az energiamegtakarítást eredményező beruházások pedig a kormányhivatal tíz járásából nyolcat érintettek.
 

A 86 hónapon át zajló projekt keretében összesen 36 helyszínen zajlottak munkálatok: Pécsen huszonegy, Siklóson öt, Szigetváron három, Komlón kettő, Szentlőrincen, Mohácson, Sellyén, Villányban és Bólyban egy-egy épület felújítására került sor.
 


Gazdaságosabbá vált az intézmények üzemeltetése

A beruházásoknak köszönhetően javultak az ingatlanok hőtechnikai adottságai, megújultak a fűtési, hűtési, szellőztetési és világítási rendszerei, továbbá napelemes rendszerek kiépítésével növelni tudták a megújuló energiaforrások felhasználásának arányát, ami további jelentős energia-megtakarítást eredményezett.
 A projekt keretében megvalósított fejlesztések nyomán a kormányhivatal évente összesen 2,029 millió kilowattórányi energia-fogyasztáscsökkenést ért el az épületeiben - olvasható a közleményben.

AktuálisPécsenergetikai fejlesztésSiklósSzigetvárKomló Szentlőrinc MohácsSellyeVillány